Ciasto z migdałową skorupką
Ciasto z migdałową skorupką
Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto pod cienką, migdałową bezą. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 6 zółtek 4 białka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/4 kostki margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego (15g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kilkanaście świeżych lub mrożonych malin Migdałowa skorupka: 2 białka 4 łyżki cukru 15 dag płatków migdałowych aromat migdałowy Margarynę rozpuścić, lekko przestudzić. Białka z cukrem ubić na sztywno, dod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl
Autor
Asch
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, maliny, szybkie ciasto, łatwe ciasto, ciasto z malinami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Praktyczna pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję