CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I KOKOSEM (bezglutenowe, wegańskie)

CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I KOKOSEM (bezglutenowe, wegańskie)

CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I KOKOSEM (bezglutenowe, wegańskie)

Rzadko robię ciasto tylko dla siebie, ale ostatnio chodziło za mną coś słodkiego.  Zawsze w przypadku wegańskich i bezglutenowych wypieków jest to moja wielka improwizacja i modlenie się przy piekarniku żeby się udało :D  O dziwo ciacho wyszło pyszne, zwłaszcza dodatkowo posmarowane dżemem malinowym !  SKŁADNIKI: 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 150 g mąki ziemniaczanej 30 g świeżych drożdży ¾ szkl. ksylitolu (można dać mniej lub więcej)  50 ml oleju kokosowego lub innego 200-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.