Ucierane ciasto, które zawsze się udaje. Sekretem jest porządne ubicie jajek z cukrem aż do białości. Dzięki temu ciasto będzie puszyste. Składniki (blaszka 20x32cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 / 2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 jajka 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g ulubionych owoców, u mnie borówka amerykańska i maliny Sposób wykonania: 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch do białości. Wlać o... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...