Ucierane ciasto z malinami i borówką amerykańską

Ucierane ciasto z malinami i borówką amerykańską

Ucierane ciasto z malinami i borówką amerykańską

 Ucierane ciasto, które zawsze się udaje. Sekretem jest porządne ubicie jajek z cukrem aż do białości. Dzięki temu ciasto będzie puszyste. Składniki (blaszka 20x32cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 / 2 szklanki mąki ziemniaczanej  3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego  4 jajka 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g ulubionych owoców, u mnie borówka amerykańska i maliny Sposób wykonania:   1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch do białości. Wlać o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.