Oto jest i ona - Królowa Pavlowa ;) Wstyd się przyznać, ale bezę robiłam pierwszy raz. Po pierwsze dlatego, że nie za bardzo za nią przepadam (jadłam kiedyś te kupne) a po drugie dlatego, że się jej bałam. Słyszałam wielkie różnych opinii, że beza jest kapryśnym deserem. Za długo suszona jest jest sucha a za krótko ciągnąca i gumowata. No ale co zrobić jak po serniku zostało mi 10 białek. Postanowiłam. Robię Pavlową- raz się żyje ;) Jajka i cukier nie takie drogi więc jak się ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...