Konfitura jagodowo- malinowo- truskawkowa

Konfitura jagodowo- malinowo- truskawkowa

Konfitura jagodowo- malinowo- truskawkowa

Cała moja rodzinka uwielbia domowe dżemy i konfitury. Ostatnio sporo eksperymentowałam z konfiturą z truskawek, ale ten miks owocowy najbardziej przypadł nam do gustu:) Wykorzystałam resztki truskawek, pierwsze maliny oraz pyszne jagody pracowicie nazbierane w lesie;) Robię dużo przetworów, by choć zatrzymać choć trochę lata "na zimę":) Składniki:1,2 kg jagód, 1,2 kg malin, 1,2 kg truskawek, 2,5 kg cukru, cukier waniliowy.PrzygotowanieOwoce umyć, odszypułkować, osuszyć. Zasypać cukrem i odstawić na całą n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.