pasta z pigwy

pasta z pigwy

pasta z pigwy

Składniki = = pulpa z pigwy , z tej strony 3 szkl. cukru Wykonanie Pulpę pozostałą po galaretce ,zblendować ,dodać 3 szklanki cukru lub do smaku Rozgrzać piekarnik do 104*C. Rozprowadzić papkę w żaroodpornym naczyniu i piec, mieszając co 30 minut , aż miąższ jest bardzo gęsty i kolor czerwony.  Rozprowadzić papkę równomiernie na papierze do pieczenia ,ułożyć na płaskie sito np.od suszarki do owoców .  Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie do  lodówki, odsłonięte przez kilka dni, aż do momen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

maliny, mięso, galaretka, mięsa pieczone

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.