piątek, 28 października 2016

pasta z pigwy



Składniki==
Wykonanie
Pulpę pozostałą po galaretce ,zblendować ,dodać 3 szklanki cukru lub do smaku
Rozgrzać piekarnik do 104*C. Rozprowadzić papkę w żaroodpornym naczyniu i piec, mieszając co 30 minut , aż miąższ jest bardzo gęsty i kolor czerwony.  Rozprowadzić papkę równomiernie na papierze do pieczenia ,ułożyć na płaskie sito np.od suszarki do owoców .  Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie do  lodówki, odsłonięte przez kilka dni, aż do momentu gdzie  można ciąć nożem. Pokroić na kwadraty ,obtoczyć w cukrze i proszku z malin( wysuszone maliny zmiksować ).Smacznego :))

 ps.moje dziecko je to z serami pleśniowymi i mięsem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com