Ucierane babeczki – łaciate

Ucierane babeczki – łaciate

Ucierane babeczki – łaciate

Przepis na : deser

170 g mąki (czubata szklanka) 140 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 150g masła lub 140 g oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka kakao 1,5 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu malinowego 2 łyżki ksylitolu 12 malin Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą, solą. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą, jasną masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dodajemy esencję a następnie, cały czas mieszając dosypujemy partiami mąkę. W rondelk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.