Mini Pavlova

Mini Pavlova

Mini Pavlova

Przepis na : deser

Słynna prawdziwa słodkość. Przełamana świeżością owoców. Puszysta, rozpływająca się w ustach. I wcale nie taka trudna do zrobienia. Składniki: 4 białka 250-300 g cukru drobnego szczypta soli (opcjonalnie 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny i 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej – ja nie dodaję) 300-400 ml kremówki 36% 200-300 g konfitury z malin – w sezonie świeże owoce; maliny można zastąpić czarną porzeczką – te 2 owoce najlepiej komponują się z słodką bezą 50-80 g gorzkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciastka kremówki, konfitura, czekolada, porzeczki, cytryna, maliny, sok, bita śmietana, biała czekolada, krem, malinowe, czarna porzeczka, ciasto marchewkowe, marchewkowe, ciasto, desery, ciasto 3 bit, deser, tarta czekoladowa, bez pieczenia, ciasto z porzeczką, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, krem czekoladowy, deser z owocami, ciasto z bezami, tarta na słodko

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.