LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA
Lato to czas kiedy możemy cieszyć się świeżymi owocami. Ciasta wtedy przygotowane są bogate w kolory i smaki. To ciasto to kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JASNA KOKOSOWA: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 5 łyżek cukru pudru 150 g masła ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, czerwona porzeczka, biszkopt, budyń, galaretka, ciastka kremówki, mascarpone, likier, ciasta z masa, maliny, ciasto kakaowe, malinowe, mus, ciasto z porzeczką, deser, desery, ciasto z malinami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z galaretka, deser z malinami, ciasto owocowe, ciasto kokosowe, krem mascarpone, deser z mascarpone, deser z galaretka
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz