Pyszne, mięciutkie muffinki jogurtowe z mnóstwem owoców, można użyć dowolnych lub robić je za każdym razem w innej wersji. Najlepiej sprawdzę się oczywiście świeże sezonowe, ale można użyć również mrożonych. Na wierzch obowiązkowo chrupiąca kruszonka, która dodaje smaku. Składniki (ok 12-14 sztuk): 200 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej* 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu wanili... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...