Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla

Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla

Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla

Ten bogaty w smaki ostry i owocowy sos może być również doskonałą glazurą do łososia, kiełbasek z grilla lub nawet klopsów. Polecamy również nim polać np. podgrzany ser Brie i podawać z krakersami. Składniki: 1 ½ kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka posiekanej papryczki Chipotle w sosie adobo 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.