Ice cream mochi czyli kluseczki ryżowe nadziane ryżowymi lodami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie)

Ice cream mochi czyli kluseczki ryżowe nadziane ryżowymi lodami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie)

Ice cream mochi czyli kluseczki ryżowe nadziane ryżowymi lodami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie)

Dziś proponujemy Wam kolejną odsłonę azjatyckich deserów i tym razem padło na MOCHI , czyli na ciastko/kluskę ryżową nadzianą najczęściej pastą ze słodkiej czerwonej fasoli, jednak my postanowiłyśmy nafaszerować je domowymi vege lodami :D Deser wygląda uroczo i bardzo efektownie a do tego ciekawie smakuje, dlatego jeśli już próbowaliście DANGO z naszego przepisu to koniecznie wypróbujcie również te słodkości :)  Składniki: Mochi -75g mąki z ryżu kleistego (shiratamako)* -40g ksylitolu -150ml wody -2 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Candy Pandas

Autor

Candy PandasCandy Pandas

Na blogu znajdziesz recenzje produktów oraz przepisy na wypieki dla osób, które z powodów zdrowotnych lub z własnych przekonań chcą się zdrowo odżywiać.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ryż, kokosowe, malinowe, pasty, desery, pasta, deser, maliny, czerwona fasola, fasola czerwona, fasola, ciasto kokosowe, szybkie ciasto, ciasta z masa, ciasto z malinami, deser z malinami, deser z owocami

Inne przepisy z Candy Pandas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.