Konfitutra malinowa z cukrem żelującym Diamant

Konfitutra malinowa z cukrem żelującym Diamant

Konfitutra malinowa z cukrem żelującym Diamant

Przepis na : deser

Pyszny dżem z maliny podobnie jak z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników.  Do przygotowania dżemu użyłam  cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.  Składniki: 3 kg maliny 1 kg  cukru żelującego Diamant Przygotowanie: Owoce wsypujemy do garnka najlepiej z grubym dnem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż puszczą sok. Pozostawiamy do wystygnięcia.  Do zimnego dżemu dodajemy cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.