Kolejna odsłona mini naleśniczków na bazie mąki kokosowej i otrębów. Tym razem w towarzystwie serka homogenizowanego i truskawek. Jak na tą porę roku są naprawdę smaczne :) Składniki: 1 łyżeczka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 1 białko 3 całe jajka Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i aromat, krótko zmiksować. Delikatnie wmieszać mąkę i otręby. Piec 5 minut na rozgrzanej patelni (można posmarować ją olejem kokosowym), następnie przewrócić i piec jeszcze 4 minuty. Dodatkowo: 1 łyżka serka ho... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)