Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną o smaku malinowym

Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną o smaku malinowym

Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną o smaku malinowym

SKŁADNIKI: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 1 jajko • 200 ml śmietanki 30% • cukier waniliowy • 1 łyżka cukru • 1 śmietan fix • garść malin PRZYGOTOWANIE: Schłodzone ciasto francuskie delikatnie rozwałkować, tniemy wzdłuż krótszego boku na paski (2 cm szerokości), nawijamy na metalowe rurki tak, aby końce na siebie nachodziły, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, można posypać wierzch cukrem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 15 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.