Konfitura świąteczna z czerwonym winem

Konfitura świąteczna z czerwonym winem

Konfitura świąteczna z czerwonym winem

Szary poniedziałek. Czerwona herbata. Pomarańczowe pomarańcze. Jeśli myślicie, że konfitury i dżemy można przyrządzać tylko w sezonie letnio-jesiennym to jesteście w błędzie. Wprawdzie do przygotowania tej zimowej użyłam owoców typowo letnich, jednak dzięki kilku "zimowym" dodatkom nabrała całkiem innego charakteru. Możecie śmiało użyć owoców mrożonych  - należy je jednak wcześniej nieco rozmrozić. Taka konfitura idealnie sprawdzi się jako prezent lub po prostu jako dodatek do deserów, gofrów czy lodów ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.