Dynia piżmowa odmiany Muscade de Provence - piękna prawda? Ma okrągłe, płaskie owoce, z charakterystycznym prążkowaniem. Miąższ, którym nas obdarowuje jest słodki i pomarańczowy. Dziś dynia nietypowo. W formie cienkich plasterków, zamarynowanych w słodko - kwaśnej marynacie, z dodatkiem sera, owoców i soli. Idealna na przystawkę! Carpaccio z dyni Muscade Na jedną porcję: - 40g - 7 plasterków dyni Marynata do dyni: - sok z połowy pomarańczy - 1 cm pl... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...