LEMONIADA TRUSKAWKOWA

LEMONIADA TRUSKAWKOWA

LEMONIADA TRUSKAWKOWA

Przepis na : deser

Tym razem proponuję Wam kolorowy i orzeźwiający napój na upalne dni –lemoniadę truskawkową. Przy gotowanie 15 min Chłodzenie 2 godz Składniki na około 1 litr lemoniady 75 cl mocno gazowanej wody 20 cl syropu cukrowego 400 g truskawek 2 cytryny   Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki i zmiksuj. Uzyskane purée przetrzyj przez sito, aby wycisnąć jak najwięcej soku. Cytryny wyciśnij, sok przepuść przez sitko, aby usunąć miąższ. W miseczce rozprowadź za pomocą trzepaczki rózgowej syrop cukrowy z sokiem z cytryny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.