Niebo w gębie - to za mało powiedziane! Niezwykle puszyste, delikatne, lekkie jak chmurka naleśniczki podane z kremową polewą o smaku mlecznej czekolady. Są znakomitym pomysłem na śniadanie z obniżoną ilością węglowodanów. Przygotowujemy je na bazie mąki kokosowej z niewielkim dodatkiem otrębów - dla zdrowia. W smaku przypominają najlepsze kokosanki... Są chętni? Składniki: 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 3 białka 1 żółtko kropelka aromatu waniliowego Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)