Kaczka z sosem malinowym i flambirowaną pomarańczą

Kaczka z sosem malinowym i flambirowaną pomarańczą

Kaczka z sosem malinowym i flambirowaną pomarańczą

Składniki: - pierś z kaczki - sól, pieprz - maliny - wino wytrawne czerwone - miód - cytryna - pomarańcz - 20ml wódki Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na min.3h a najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Maliny myjemy i przekładamy do rondelka, wlewamy wytrawne wino, dodajemy miód ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Coś z niczego

Autor

Ania Frąckowiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, piersi, pierś, maliny, desery, sałatki, kaczki, sałatka, piersi z kaczki, mięso, sosy, mięsa pieczone, deser z malinami

Inne przepisy z Coś z niczego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.