Przepis na : deser
Dulce de Leche Lava Cake recipe in English Kajmakowe babeczki są lutowym przepisem do wypróbowania w Weekendowej Cukierni , a wykonanie ich zaproponowała Anna Maria z Kucharni . Przepis pochodzi z magazynu bon appetit , a jego autorką jest Florencia Courreges, cukiernik z restauracji La Huella . Florencia Courreges (zdj. http://www.bonappetit.com) Ten piękny deser zrobisz w około 20 minut, więc sprawdzi się idealnie, kiedy odwiedzą Cię niezapowiedziani goście. Smakuje niesamowicie z dodatkiem soli, malinami i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Cudowne! i te maliny :) Dziękuję bardzo za udział w Weekendowej i zachęcam do co miesięcznego wspólnego wypieku:))
Ależ to się pięknie prezentuje! A skąd wziąć maliny o tej porze roku?
Aleksandro! Ogromnie się cieszę, że dołączyłaś! Twoje babeczki wyglądają przepięknie! Pozdrawiam Cię serdecznie:)
Jest delikatny i naprawdę dobry :).Dziękuję za miłe słowa :)
Bajka...przepis mi się podoba,lubię kajmak a więc coś na moje kubki smakowe.
Zewsząd mnie te babeczki atakują, no chyba muszę je w końcu też zrobić ;) Twoje wyglądają kusząco, mmm...
Cudowny deser i tak pięknie się prezentuje !!! Pozdrawiam serdecznie :)
Kajmak tu jest glownym skladnikiem, wiec nie da sie go zastapic bez zmiany smaku deseru. Podobne desery robi sie z czekolady. Pozdrawiam.