Przepis na : deser
90 g orzechów włoskich, 65 g cukru, 25 ml wody, 50 g czekolady deserowej, 50 g ryżu preparowanego, 500 g czarnej porzeczki, 15 g żelatyny, 250 ml śmietany 30%, maliny do przybrania (około 300 g) Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 8 minut. Ugotować gęsty syrop z wody i cukru, wsypać do niego orzechy. Gotować cały czas mieszając, aż orzechy uzyskają lekko brązowy kolor (najpierw orzechy będą gotować się w syropie, następnie zrobią się s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...