Ostatnie dni są absolutnym odwzorowaniem znanego przysłowia w Marcu jak w garncu. W piątek śniegowe zawieje przeplatały się z mocnymi promieniami marcowego słońca, wczoraj mróz malował wzory na szybach samochodów przy akompaniamencie rozochoconych ptaków we wciąż łysych koronach drzew, a dziś chłód przenika do szpiku kości, a wiatr pachnący wiosną próbuje urwać głowę. Na kuchennym blacie jednak ciepło karmelowego budyniu i słodkich daktyli umila szary dzień w przygotowaniach małych, rozkosznych tartaletek. Nie ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)