frytki - 2719 przepisów (strona:141/182)

Ozdobniki. Ogarniam sprzęt Stwórcy 310

słupki. Wrzuciłam do miski, polałam oliwą, obsypałam przyprawami i wymieszałam, aby każda utaplała się w ziołowej marynacie. Wstawiłam na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzałam do 180st. Frytki piekłam na papierze do pieczenia przez 20-30min.  Natomiast dzień wcześniej pesto mnie się zachciało. Zrobiłam. I rozkminka, zbrukać nim makaron czy mielone? Bo wyszło przepieprznie pysznie! Już

bastalena
Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych 521

Chrupiące z soczystym mięsem w środku. Smakują wyśmienicie. Dzięki smażeniu w głębokim tłuszczu nie chłoną zbyt dużej ilości oleju. Ja swoje nuggetsy podałam z frytkami pieczonymi w piekarniku. Przepis z książki Anny Starmach „Pyszne 25″ którą serdecznie polecam Post Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Pstrąg z grilla 245

wiemy że za długo nie leżały sobie w lodówce. Pstrąg jest bardzo delikatny w smaku i smakuje całej mojej rodzince z czego bardzo się cieszę. Podałam z frytkami i surówką z białej kapusty z koperkiem klik i obowiązkowo skropiony sokiem z cytryny. Składniki: 3 pstrągi 100 g masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku

Ala piecze i gotuje
Skrzydełka chili w miodzie i sezamie 357

sobą wymieszaj i natrzyj nią skrzydełka. Zamarynowane skrzydełka pozostaw na noc w lodówce aby przeszły smakiem Piecz w temperaturze 180 C góra - dół przez 40 minut. Podawaj z frytkami :) Smacznego

Niezły Młynek
Pieczone ziemniaki 277

ziemniaki. Pierwsza wersja jest delikatna, miękkie i chrupiące ziemniaczki, takie akurat dla dzieci. Wersja druga raczej dla dorosłych, polecam doprawić ostrzejszymi przyprawami. Do pieczenia ziemniaków (jak i do frytek) używam zazwyczaj odmian Irga lub Irys. Składniki: ziemniaki cebulka olej lub smalec sól, pieprz, majeranek, ulubione przyprawy  Dalej

w kuchni i w ogrodzie
Sycące dania postne: Pieczone ziemniaczki 426

ziemniaki. Pierwsza wersja jest delikatna, miękkie i chrupiące ziemniaczki, takie akurat dla dzieci. Wersja druga raczej dla dorosłych, polecam doprawić ostrzejszymi przyprawami. Do pieczenia ziemniaków (jak i do frytek) używam zazwyczaj odmian Irga lub Irys. Składniki: ziemniaki cebulka olej lub smalec sól, pieprz, majeranek, ulubione przyprawy Wersja pierwsza - działamy, żeby było szybciej: Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki

prawdziwe jedzenie
Roladki schabowe panierowane 203

głębokim tłuszczu z każdej strony aż roladki będą rumiane. Gotowe roladki odsączamy na ręczniku papierowym. Można je podawać na gorąco jako samodzielne danie np. z ziemniakami lub frytkami lub na zimno jako przekąskę pokrojoną w krążki. Smacznego! The post Roladki schabowe panierowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smażony ser jak z Czech 463

pierwszy raz próbowaliśmy smażonego sera. Sa to grube plastry sera zapanierowane w mace, jajku i bułce tartej, następnie usmażone na patelni w głębokim tłuszczu. Podaje sie najczęściej frytkami i sosem tatarskim. Dzisiaj zatęskniliśmy za tym daniem, dlatego postanowiłam zrobic go znowu w domu. Po kilku nieudanych próbach mam patent i moge wam powiedzieć, ze od tego czasu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Skrzydełka Hot Wings jak z KFC 384

następnie w mące  i wrzucamy na rozgrzanej do 180 C frytkownicy. Smażymy ok 7 -8 minut  Porada: Dzieciom polecam zdrowszą wersje z warzywami  zamiast frytek. Ja użyłam fasolki szparagowej :)  Smacznego

Niezły Młynek
Pstrąg pieczony 173

Pstrągi ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny. Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni

Kulinarny Pamiętnik
Domowy kebab z surówką 492

kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć mięso i ogórki. Posypać przyprawą i papryką. Smażyć kilkanaście minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i podawać z surówką i frytkami Uwaga – sprawdzona rada 1)        najlepiej przygotować podwójną porcję sosu Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki

Świat Smaku
1432.Młode ziemniaki z frytkownicy 169

Takie ziemniaki mogą być świetnym dodatkiem do mięsa..ale można zjeść je bez niczego..jak frytki..posypane  solą ziołową Prymat  nabierają wyjątkowego smaku.. ziemniaki sól ziołowa Prymat Ziemniaki obrać i pokroić na 4 lub 6 części.Usmażyć we frytkownicy.Odsączyć i posypać solą ziołową

Moje domowe kucharzenie
1459. Sznycle pruszkowskie 170

Wymieszać z posiekaną zieleniną. Plastry kiełbasy maczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać najlepiej z surówką i pieczywem albo ziemniakami z wody lub frytkami. Wersja dla wegetarian Wegetarianie zamiast mięsa mogą wykorzystać steki sojowe, uprzednio ugotowane w esencjonalnym grzybowym rosole z kostki i dobrze odciśnięte. Przepis z książki -Kuchnia Polska -Małgorzaty Caprari

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie współpracy z redccon.pl 169

nich bardzo zadowolona...najbardziej chyba z frytkownicy ..ostatnio często była w użyciu..były w niej smażone zrazy , pieczarki  , kurczak , skrzydełka i ponownie skrzydełka ....no i oczywiście frytki , ziemniaki w plasterkach itp. Waga   oczywiście też jest używana w moje kuchni..i to dość często..ja dużo piekę ..więc ważenie jest wskazane przy wypiekach.. Zestaw form

Moje domowe kucharzenie