lodówki. Łososia przybieramy pozpostałymi kawałkami cytryny i pieczemy w wyłożonynym papierem do pieczenia naczyniu, w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 25 minut. Podajemy z lekką surówką i frytkami
Emcia Pichcisojowym); Picanha, brazylijski udziec wołowy w plastrach podany z jednym z wybranych sosów (powidła śliwkowe z orzechami, powidła agrestowe z imbirem, sos barnaise); jeden wybrany dodatek do steka (frytki domowe, cukinia w tempurze, sałatka domowa, szpinak blanszowany, ziemniaki pieczone pod sezamem, plastry pomidorów i cebuli pod powidłem domowym); a na deser sernik z powidłem. Sashimi Cukinia
Kulinarne przygody Gatityolej palmowy, który jest regularnie wymieniany. Pewnie dlatego w powietrzu nie unosi się smrodek przepalonego oleju, który niestety czuć w większości smażalni rybnych. Do ryb możemy zamówić frytki lub chrupiące podpiekane ziemniaki. Przed daniem głównym można tez spróbować pikantnej zupy rybnej, idealnej na nadchodzące chłody. W menu jest też sandacz i łosoś w galarecie oraz ryba
Kulinarne przygody Gatitybazie jogurtu, z czosnkiem, to świetny dodatek do pieczonych ziemniaków, frytek czy pizzy . Można nim posmarować tortillę albo maczać sobie w nim kawałki świeżych warzyw. I chociaż przygotowanie jest bardzo proste to podam przepis bo na pewno komuś się przyda. Według mnie jedną z ważniejszych rzeczy przy jego przygotowaniu jest posiekanie a następnie roztarcie czosnku. Wierzcie
Smaczna Pyzaktóre wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno nic nie smakowało tak dobrze jak lekki krupniczek w szpitalu. Myślę, że wkładam w niego trochę więcej starań (i warzyw) niż szpitalny catering
Matka Żywicielkasmazymy az kielbasa sie nie zrumieni ( kielbase nalezy obracac aby przysmazyla sie z obu stron) Na koniec sadzimy jajaka Wszystko wykladamy na talerz i podajemy z frytkami lub z mlodymi ziemniaczkami okraszonymi tluszczem i posypanymi szczypiorem Smacznego
Klaudynkowa kuchniażółty ser i wkładamy jeszcze na minutkę. Wyciągamy. Układamy sałatę, mięso, pomidor, ogórek oraz majonez lub ketchup. Zamykamy bułkę i podajemy póki jest ciepła. U nas z dodatkiem frytek z piekarnika . Smacznego
Kolizje Smakówzabieramy się do dzieła. Dzieła tworzenia. Po trzecie i obowiązkowo. Dodatki. Bez tego nie ma co siadać do sushi. To tak jakby jeść pizzę bez sosu albo frytki bez ketchupu ;) Sos sojowy do maczania. Imbir do podgryzania. Pasta wasabi do wyciskania łez z oczu, że to wszystko takie dobre ;) To na początek. Przynajmniej na tym etapie wtajemniczenia
bastalenatłuszczem, zalewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st.). Wyjmujemy, gdy wierzch się lekko zarumieni a boki będą odstawały od formy. Podajemy z ziemniakami puree lub chrupiącymi frytkami
Gorący kąsekporozpieszczać, a właściwie nie siebie tylko moich domowników...bo ja w codziennej diecie nie jadam miesa ;), więc dziś uszczęśliwiłam mojego kochanego domownika, a dla siebie wersja okrojona tylko frytki z salatką. Składniki: 500 gram ziemniaków 3 łyżki oleju przyprawa do ziemniaków gotowa mieszanka szczypta chilli pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku 2 łyzki
NaKońcuJęzykawedług przepisu... Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy u mnie chili, bazylii oregano..nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Ziemniaki kroimy tak jak na frytki, układamy na blasze razem z szaszłykami i pieczemy w piekarniku... Pomidory kroimy na ćwiartki, cebule w plasterki.... Tak naprawdę podajemy to tak jak nam fantazja podpowiada
NaKońcuJęzykabędzie bardziej chrupiąca). Masło rozpuszczamy na patelni. Smażymy pstrąga najpierw na dużym ogniu, następnie na mniejszym, obracamy. Pod koniec smażenia dodajemy cebulkę i lekko podduszamy Podajemy z ziemniaczkami , frytkami itp. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyposiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałym sosem zalewamy rybę. Zapiekamy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy według upodobania: z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepieprzem, słodką papryką, czosnkiem i 2 łyżeczkami majeranku. Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju . Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjestronie usmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy od razu po przygotowaniu na przykład z frytkami i sałatką. Smacznego
Kolizje Smaków