Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem

Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem

Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem

Przepis na : kolacja

Jest kilka takich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet z serem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, mięso, kurczak, tarta, piersi, pierś, szynka, cordon bleu, polędwiczka, polędwiczki, frytki, roladki, boczek, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, drobiowe, bułki, surówka, mielone, kotlety drobiowe, sznycle, de volaille, mięso mielone, sznycel, kolacja, obiad, dania z piersi kurczaka, kurczak z boczkiem, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.