Przepis na sycylijski przysmak – crocchè
Przepis na sycylijski przysmak – crocchè
Sycylijska odmiana francuskich croquettes, nazywana włoskim daniem ulicy . Mniej popularna niż amerykańskie frytki czy hamburgery, ale równie pożywna i łatwa w przyrządzeniu. Lubiana także w Neapolu, gdzie jest znana pod nazwą panzarotti, natomiast w Palermo jako cazzilli . Doskonała jako fast food oraz dodatek do mięs i sosów. Obieramy ziemniaki, kroimy je w niewielkie sześcienne kawałki. Gotujemy, a następnie odcedzamy. Odcedzone ziemniaki musimy ugnieść, wymieszać z kilkoma łyżeczkami oliwy z oliwek i dw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia
Autor
BonTonItalia
Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
frytki, ziemniak, ziemniaki, ser, ser żółty, fast food, hamburger, francuskie, sosy, dodatki do mięs, sos do jajek, dania na gorąco
Inne przepisy z Bon Ton Italia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję