Roladki drobiowe nadziane wędliną i serem - gotowane na parze

Roladki drobiowe nadziane wędliną i serem - gotowane na parze

Roladki drobiowe nadziane wędliną i serem - gotowane na parze

Dzisiaj pomysł na wykorzystanie filetów drobiowych - roladki gotowane na parze, nadziane żółtym serem i wędliną. Dzięki temu, że roladki były szczelnie zawinięte w folię aluminiową - gotowe mięso jest soczyste oraz idealnie miękkie w smaku. Poniższe roladki podałam z frytkami, które wcześniej upiekłam w piekarniku.  Składniki na 2 porcje (2 roladki): 1 duży, pojedynczy filet z piersi kurczaka 3-4 plasterki żółtego sera 3-4 plasterki wędliny przyprawa do kurczaka (pikantna) sól, pieprz Filet umyć, osuszyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

roladki, kurczak, frytki, mięso, pierś, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, filet z kurczaka

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.