Pieczona karkówka na ostro w coca-coli

Pieczona karkówka na ostro w coca-coli

Pieczona karkówka na ostro w coca-coli

Użycie komercyjnych napojów do marynat staje się coraz bardziej popularne. Połączenie coca-coli z ostrymi przyprawami daje bardzo ciekawy efekt. Ostro-słodkawy smak i pięknie zglazurowane soczyste mięso.  Składniki (4 porcje) -800 g karkówki wieprzowej w plastrach -1/2 szkl. oleju rzepakowego -1 szkl. coca-coli -2 ząbki czosnku -3 łyżki musztardy -2 łyżki keczupu (najlepiej ostry) -czubata łyżeczka ostrej papryki -sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę umyć i osuszyć. Do miski wlać olej i coca-colę. Dodać obr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.