KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA
KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA
Cukinia, zwana też kabaczkiem to bardzo popularne w Polsce warzywo. Można ją jeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii. Cukinia ma delikatny i łagodny smak, dlatego można ją podawać nawet małym dzieciom oraz ze względu na swój niski indeks glik... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny
Autor
Kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, ciasto, frytki, tarta, cukinia faszerowana, zupa, dieta, spaghetti, sosy, sos serowy, niskokaloryczne, sos spaghetti, zupa serowa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, tarta na słodko
Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję