Shoarma

Shoarma

Shoarma

Shoarma to danie kuchni arabskiej, które można przyrządzić praktycznie z dowolnego rodzaju mięsa.  Po raz pierwszy jadłam ją w SPhinxie i od tamtej pory przymierzałam się do zrobienia wersji domowej. A powiem Wam, że warto przygotować ją samemu, gdyż smakuje obłędnie, a poza tym jest to obiad w 20-30 minut. Ja tym razem użyłam piersi z kurczaka, gdybyście brali inny rodzaj mięsa to czas smażenia się wydłuża. Możecie również dowolnie je zarumienić lub wzbogacić o szereg dodatków, np. ser. Wystarczy go jedyni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

shoarma, frytki, sos czosnkowy, majonez, sosy, jogurt, piersi, pierś, kurczak, czosnkowy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, por , curry, surówka, marchewka, ryż, mięso, czosnek, proste i szybkie przepisy, obiad, sos do ryżu, smażony ser, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak curry, mięso na obiad, sos do kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z serem

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Artur Ulatowski, 17 lutego 2013 12:43:09

Bez sosu czosnkowego nie byłoby to już to samo, przynajmniej dla mnie. A tak było pyszne :D

Mała kuchareczka, 17 lutego 2013 12:49:12

Nom ja tez tak często robię i ta wersja z frytasami jest najlepsza, fajnie że widziałaś u mnie post :)))

Anula, 17 lutego 2013 12:57:45

Uwielbiam shoarmę w SPhinxie, ale Twoja wygląda równie znakomicie:)

Karmel, 17 lutego 2013 13:29:51

Ja też jadłam podobną w sphinxie, ale chętnie zrobię w domu:)) fajnie Ci wyszła!

soulstorm-everywhere, 17 lutego 2013 13:39:50

lubię takie obiady :)

Kruszynka, 17 lutego 2013 13:40:12

Smakowitości ;)

Andźka, 17 lutego 2013 16:06:41

Shoarma- chyba każdy ją lubi. Mnie już zawsze będzie kojarzyła się z restauracją Sphinx- ja również pierwszy raz ją tam jadłam :)

czekoladka_93, 17 lutego 2013 16:29:40

wygląda przepysznie <3

Paulina, 17 lutego 2013 17:09:19

do zrobienia:) niby proste, ale jakie pyszne:D

Roz Airad, 17 lutego 2013 21:57:05

super propozycja na obiadek ;d

Ela.M, 17 lutego 2013 23:46:42

Pyszne danie:)

Ela.M, 17 lutego 2013 23:47:29

Ciekawie jak smakuje z ryżem:)

Kasia Cukier, 18 lutego 2013 00:11:05

taki obiadek to ja rozumiem ;) uwielbiam ;)

zjedz_mnie, 18 lutego 2013 09:40:29

Mnie przekonałaś już trzecim zdaniem, obiad jest na dzisiaj:)

Ivka, 18 lutego 2013 09:45:39

Uwielbiam takie smaki- do zrobienia!

toPestka!, 18 lutego 2013 12:41:54

nigdy na to nie wpadłam żeby shoarmę zrobić w domu

Natalia, 18 lutego 2013 16:13:20

Porządny obiad :)

Emcia Pichci!, 18 lutego 2013 20:16:08

znakomita! uwielbiam shoarmę :)

marta-gotuje.pl, 18 lutego 2013 21:21:26

Lubię takie obiady, pycha :D

ola in the kitchen, 19 lutego 2013 00:09:46

Fajny obiad :}

marinia, 19 lutego 2013 11:22:41

Wygląda naprawdę super! Muszę wykorzystać ten przepis :)

Kaś, 19 lutego 2013 12:17:38

lubię, lubię bardzo! i też zwykle robię shaormę na kurczaku

Sylvia / Happines is homemade, 19 lutego 2013 20:01:17

Uwielbiam shoarme, ostatnio robilam z dodatkiem suszonych listkow miety w wersji lzejszej bo w garnku do pieczenia w piekarniku - przepyszna byla :)

Paula R, 19 lutego 2013 22:04:39

ale mi zrobiłaś dzisiaj dzień :)jadłam takie danie ostatnio na Krecie podczas naszej podróży poślubnej... wspomnienia powróciły ;Ddziekuje!:)obserwuje i zapraszam do mnie:)

kruszyna, 19 lutego 2013 22:35:29

Shoarma ze Sphinxa jest pyszna, ale taka domowa musi być jeszcze smaczniejsza. No i to faktycznie szybkie danie co bardzo mi się podoba :)

http://cynamon.net.pl, 20 lutego 2013 16:31:59

Na mieście niestey tak bardzo mi to danie nie smakuje, więc może trzeba samemu przyrządzić ;)

annaz, 21 lutego 2013 18:37:19

Świetnie Ci wyszła :)

buka, 22 lutego 2013 18:08:07

mm ale pyszności:)uwielbiam shoarma ale nigdy nie robiłam:)

Ania, 27 lutego 2013 00:08:43

Shoarmę to z chęcią bym zjadła! :)

zakrecona kurka, 5 marca 2013 22:39:22

Ale ja jestem sierota... nie wiedziałam, że jest przyprawa do kuchni arabskiej... Musze ja dorwać i będzie shoarma!

Anonymous, 5 kwietnia 2013 01:20:48

Polecam robić samemu mieszanki przypraw do mięsa wg mnie znacznie lepiej wtedy mięsko wychodzi :)Rot