Shoarma to danie kuchni arabskiej, które można przyrządzić praktycznie z dowolnego rodzaju mięsa. Po raz pierwszy jadłam ją w SPhinxie i od tamtej pory przymierzałam się do zrobienia wersji domowej. A powiem Wam, że warto przygotować ją samemu, gdyż smakuje obłędnie, a poza tym jest to obiad w 20-30 minut. Ja tym razem użyłam piersi z kurczaka, gdybyście brali inny rodzaj mięsa to czas smażenia się wydłuża. Możecie również dowolnie je zarumienić lub wzbogacić o szereg dodatków, np. ser. Wystarczy go jedyni... czytaj dalej...
Bez sosu czosnkowego nie byłoby to już to samo, przynajmniej dla mnie. A tak było pyszne :D
Nom ja tez tak często robię i ta wersja z frytasami jest najlepsza, fajnie że widziałaś u mnie post :)))
Ja też jadłam podobną w sphinxie, ale chętnie zrobię w domu:)) fajnie Ci wyszła!
Shoarma- chyba każdy ją lubi. Mnie już zawsze będzie kojarzyła się z restauracją Sphinx- ja również pierwszy raz ją tam jadłam :)
Uwielbiam shoarme, ostatnio robilam z dodatkiem suszonych listkow miety w wersji lzejszej bo w garnku do pieczenia w piekarniku - przepyszna byla :)
ale mi zrobiłaś dzisiaj dzień :)jadłam takie danie ostatnio na Krecie podczas naszej podróży poślubnej... wspomnienia powróciły ;Ddziekuje!:)obserwuje i zapraszam do mnie:)
Shoarma ze Sphinxa jest pyszna, ale taka domowa musi być jeszcze smaczniejsza. No i to faktycznie szybkie danie co bardzo mi się podoba :)
Na mieście niestey tak bardzo mi to danie nie smakuje, więc może trzeba samemu przyrządzić ;)
Ale ja jestem sierota... nie wiedziałam, że jest przyprawa do kuchni arabskiej... Musze ja dorwać i będzie shoarma!
Polecam robić samemu mieszanki przypraw do mięsa wg mnie znacznie lepiej wtedy mięsko wychodzi :)Rot