Trójmiasta trzecie miasto - Gdynia

Trójmiasta trzecie miasto - Gdynia

Trójmiasta trzecie miasto - Gdynia

Nie byłoby Trójmiasta bez trzech miast, rzecz jasna. Było o Gdańsku i Sopocie. Ostała się Gdynia. I kto by pomyślał, że jeszcze w 1926 roku była to wieś rybacka, a teraz liczy sobie pi razy drzwi 250 tysięcy mieszkańców (trochę więcej niż w Luboszowie - 2 osoby). I tak trochę z tą liczebnością jest w odniesieniu do dobrych miejsc z jedzeniem w Gdyni - niby ich sporo ale wybrać tą dobrą nie jest łatwe, naprawdę! Skwer niejakiego Kościuszki. Dookoła smażalnie różnej maści, czuć wszędzie zapach frytury. Niektór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Right Behind The Kitchen

Autor

Right Behind The KitchenRight Behind The Kitchen

Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, zupa rybna, frytki, łosoś, zupa, mięso, rosół, napój, drobiowe, pstrag, pizza przepis, dorsz, pizza , makarony, golonka, makaron, kebab, ciasto na pizze, jak zrobic pstrąga, makaron z łososiem

Inne przepisy z Right Behind The Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.