Nie byłoby Trójmiasta bez trzech miast, rzecz jasna. Było o Gdańsku i Sopocie. Ostała się Gdynia. I kto by pomyślał, że jeszcze w 1926 roku była to wieś rybacka, a teraz liczy sobie pi razy drzwi 250 tysięcy mieszkańców (trochę więcej niż w Luboszowie - 2 osoby). I tak trochę z tą liczebnością jest w odniesieniu do dobrych miejsc z jedzeniem w Gdyni - niby ich sporo ale wybrać tą dobrą nie jest łatwe, naprawdę! Skwer niejakiego Kościuszki. Dookoła smażalnie różnej maści, czuć wszędzie zapach frytury. Niektór... czytaj dalej...
Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.