Orkiszowe faworki (chrust)

Orkiszowe faworki (chrust)

Orkiszowe faworki (chrust)

ORKISZOWE FAWORKI (CHRUST) ❤️  A jak Wy je nazywacie? Faworki, chrust, a może chruściki? U nas mówi się chrust, a M. usłyszał o tym określeniu pierwszy raz ode mnie. Jak to jest u Was? Hmmm?  Dobra, dosyć gadania, przepis i do roboty! Składniki: 500 g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) 50 g masła (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) 8 żółtek 2 duże łyżki gęstego jogurtu 3 łyżki spirytusu/octu/rumu Szczypta soli Ok. 1 litr oleju 1 wyszorowany i pokrojony na frytki ziemniak Przygotowanie: Mąkę przesi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czarnawisienka

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.