frytki - 2719 przepisów (strona:135/182)

5 filmów o jedzeniu, które uprzyjemnią grudniowe wieczory 149

tematyczne przekąski, choć Chicken Tikka Masala w towarzystwie czekoladowych sufletów może być ryzykownym pomysłem :) Zawsze jednak można zadbać o przekąski bardziej sprzyjające filmowym maratonom, czyli popcorn, warzywne frytki czy świeże warzywa z hummusem. To też fajny pomysł dla introwertycznej części obżartuchów, którzy w Sylwestrową noc wolą zaszyć się w domu niż bawić się na przyjęciach ;) 1. Czekolada

W kuchni wieczorem
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 132

potwierdzić nasze wcześniejze doznania w retauracji "U Kojota" postanowiliśmy do niej powrócić, mając chwilę przed koncertem Kamila Bednarka. Tym razem postanowiłam wziąć smażonego Karmazyna z gotowanymi warzywami i frytkami. Mój, wolał się utwierdzić w przekonaniu, że Sola ze szpinakiem to najlepszy wybór - do tej pory uważa, że miał rację. Czas oczekiwania nie przekroczył 30 minut, cena jest

Słodkie Przyjemności
Prosta zapiekanka ziemniaczana 328

kostkę,cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę, szczypior umyć i również pokroić. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić nieco jak na frytki, wypłukać ze skrobi i osuszyć. Na patelnie lub do garnka o grubym dnie wlać nieco oleju, dodać cebulkę i lekko podsmażyć, dodać szczypior, podsmażyć, dodać, marchewkę, podsmażyć.  Dodać

Mix smaku
Grillowany filet drobiowy na sałatce z rukoli 195

czas soki się wchłoną, a mięso będzie soczyste). W tym czasie szykujemy sałatkę z rukoli ze szpinakiem. Filety możemy podać jako danie obiadowe, czy kolacyjne. Z ryżem, ziemniakami, frytkami, bagietką – jednym słowem – z czym kto lubi i na co ma ochotę. Poza tym, idealnie komponuje się w sałatce (ale o tym, innym razem). Podsumowując, grillowany filet drobiowy jest

mojewypiekiinietylko
Gnocchi 184

sosem (pomidorowym, pieczarkowym…). Ja podałam gnocchi z sosem pieczarkowym, natką pietruszki i bazylią, do pieczonego kurczaka z warzywami. Ziemniaki jadamy pod różną postacią: gotowane, smażone, pieczone, frytki… długo można jeszcze wymieniać. Są one nieodzownym elementem nie tylko naszej kuchni. Dla urozmaicenia tradycji warto czasem podejrzeć, co i jak inni gotują, sięgnijmy więc może po… gnocchi

mojewypiekiinietylko
Żeberka w piekielnej marynacie z coli 175

jeśli mamy, to również posiekany koperek). Wszystkie składniki mieszamy. Celowo nie podaję ilości przy składnikach. Ich ilość proponuję dobrać indywidualnie. Żeberka w piekielnej marynacie z coli podałam z frytkami i sosem tzatziki. Obiecuję Wam mocne i niezapomniane wrażenia smakowe. Piekielną ostrość żeberek trochę złagodziły tzatziki. Żeberka były wyjątkowo ostre, baaardzo miękkie i soczyste. Zrobione w wersji łagodniejszej, też

mojewypiekiinietylko
Dufinki 181

Bardzo istotne do obiadu są dodatki typu ryż, kasze, ziemniaki… W zależności od tego, co kto lubi i jak lubi. Ziemniaki gotowane, smażone, pieczone, frytki, purée …, a może tym razem dufinki?   Składniki: - 1,5 kg ugotowanych ziemniaków - 4 jajka (żółtka do masy, 3 białka do ubicia na pianę, 1 białko do smarowania dufinek) - 130g masła

mojewypiekiinietylko
Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej 172

Jedni lubią ziemniaki gotowane, inni frytki, smażone, pieczone, czy puree. Oprócz tego, mamy swoje ulubione odmiany ziemniaków. Tym razem, moje ulubione będą… czerwone ziemniaczki pieczone inaczej. Przepis oryginalny trochę zmieniłam. Początkowo miałam zamiar użyć masła, ale uznałam je za zbędne. Nie dałam również sera – danie jest lżejsze. I oczywiście wolę jogurt, niż śmietanę.   Składniki

mojewypiekiinietylko
Pollock w cieście piwnym 168

pokryte i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu, z obu stron, na złoty kolor. Rybę w cieście piwnym podajemy z tym co lubimy. Mogą to być frytki, ziemniaki, pieczywo… i nie tylko. Mogę tylko dodać, że ryby z nadmorskich smażalni – przy tej – mogą się się schować. Chrupiące, delikatne ciasto i pyszna, soczysta ryba

mojewypiekiinietylko
Drobiowe eskalopki z pieczarkami 140

się podrumienią, na patelnię dokładamy usmażone eskalopki. Chwilę razem dusimy, aby wszystkie smaki się połączyły. Drobiowe eskalopki z pieczarkami możemy podać, z czym kto lubi – z ziemniakami, frytkami, ryżem … i nie tylko. Oczywiście nieodzownym zawsze dodatkiem będzie surówka, np. z kapusty pekińskiej , bądź papryki . Smacznego. Wydrukuj przepis The post Drobiowe eskalopki z pieczarkami appeared first

mojewypiekiinietylko
Kuchnia brytyjska to nie tylko fish and chips. Degustacja food is Great Britain 178

znacie jakieś potrawy charakterystyczne dla kuchni brytyjskiej ? Kiedy pierwszy raz zadano mi to pytanie długo się zastanawiałam... Pomyślałam o rybie z frytkami podanej w gazetowym rożku bo widziałam to na jakimś filmie. Przyszły mi na myśl także wytrawne zapiekanki z mięsem tzw. pie i torty w stylu angielskim, ale chyba nic więcej. Ale jak się okazało kuchnia brytyjska

Smaczna Pyza
Ziemniaki ze Szpinakiem zapiekane w Cieście + łosoś czyli spóźnione Środowe Rybki odc.28 151

makarony ale ziemniaki mogę jeść ze wszystkim i zawsze czego przykładem będzie przepis poniżej. Uwielbiam kluski z dodatkiem ziemniaków, ziemniaki są też składnikiem niektórych moich wypieków. Gotowanie, smażone, frytki czy pieczone. Lubimy je całą rodziną. Najchętniej w całości ale i w postaci puree

Dzieje kuchennej Wiewióry
Udka pieczone w marynacie jogurtowej 183

Całość piec 1 godzinę w 200 st. C. Pod koniec można rozerwać folię, by kurczak się lekko zarumienił. 4. Mięso podać z ulubionymi dodatkami, u mnie były to frytki z piekarnika oraz sałatka z pomidorów . Smacznego!!! Źródło: Lepszy smak

Kuchnia domowa Ani
Rostbef długo pieczony 185

łyżeczkę masła wymieszaną z łyżeczką mąki i gotowe. Przed podaniem, odkroić od mięsa kość ( będzie idealna na wywar) rostbef pokroić na plastry, polać sosem, podawać z obsmażonymi ziemniakami , frytkami lub puree ziemniaczanym.  Zimny rostbef , pokrojony w cienkie plastry jest znakomitą przystawką Można go wtedy podać z sosem zrobionym na bazie majonezu (najlepiej domowego), ziół i kaparów

Stare Gary
Sos curry do białej kiełbasy 181

podgrzać na patelni grillowej. Powinny być tylko lekko zrumienione. Kiełbaski podawać z przygotowanym sosem i grzankami z białego pieczywa lub frytkami. Smacznego

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania