próbowaliście to zachęcam...bardzo przypadł nam do smaku ten słodkawy posmak..Bataty w najprostszym wydaniu, pieczone Składniki: 1/2 kg batatów sól tymianek Wykonanie: Bataty kroimy jak na frytki. Posypujemy solą i tymiankiem, układamy na blasze do pieczenie, zapiekamy do miękkości. Bataty są słodkie,stanowią ciekawy dodatek do wielu dań
Z Majeczką w kuchniwszystkich stać by je często jeść. Dzisiaj chcę Wam zaproponować dorsza w cieście piwnym. Podałam go z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Można też podać z frytkami ale wtedy jest bardziej kalorycznie. :) Ryba podana na talerzu z Porcelana Bogucice. Składniki: 400 g filet z dorsz (u mnie świeży) sól, pieprz do smaku sok z cytryny Ciasto piwne
Ala piecze i gotujezapiekanka, na zimno też ma swój urok:) Bardzo sexy... Z proporcji w przepisie wyjdzie więcej ziemniaczanych rozetek- my dzień wcześniej zrobiliśmy z połowy wyżerkę na kolację (polecam zamiast frytek- wystarczy wycisnąć rozetki na papier do pieczenia i upiec na złoto:)) I zostawiam was z tym obiadem, a ja pędzę przywdziać kalosze i poogarniać ogród. Dobrze mi to zrobi
les mirabellesSOUL KITCHEN" (2009) Tym razem mamy do czynienia z kinem niemieckim. Film rozpoczyna się od widoków obskurnej restauracji,gdzie hitem są mrożone ryby z frytkownicy z frytkami i podłe puree, które nawet nie wygląda na jadalne. Mimo wszystko knajpka się kręci - słabo, bo słabo, ale zawsze. Ukochana głównego bohatera oznajmia mu, że wyjeżdża pracować
W kuchni Karmel-itkismażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki z kremem czekoladowym (niestety za pierwszym razem owoce były sfermentowane
Qlinarnie i Qlinarniekempingu niestety nie ma kuchni). A kto chce załapać choć kilka podstawowych zwrotów, niech zajrzy tutaj . Dziękuję , dzień dobry czy do widzenia wypowiedziane przez obcokrajowca zawsze wywoływało uśmiech. Frytki, panierowany kalafior i sałatka Jakieś takie blade wszystko, ale pyszne było: gulasz warzywny i zupa z pieczonym czosnkiem Zupa cebulowa i warzywa z patelni z fetą i pieczonymi ziemniakami
Qlinarnie i Qlinarniesióstr Lindy i Malwy. Pyszny wegański dodatek, który smakuje jak ten z jajkami! Najlepszy na mleku ryżowym. Na zdjęciu: wegeburger (bułka pełnoziarnista, warzywa, kotlet buraczany i majonez wegański), frytki z piekarnika i surówka. Składniki: 150 ml gęstszego mleka ryżowego (lub sojowego) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soku z cytryny 300 ml oleju opcjonalnie: 2 łyżki łagodnej musztardy
Qlinarnie i Qlinarniewyciągnąć smak rybki. Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Pstrąg w mące smażony na maśle Nasz gotowy pstrąg ja zazwyczaj podaję z frytkami. Składniki : 2 pstrągi sól morska oraz pieprz pół cytryny 0,5 szklanki mąki Vegeta papryka słodka lub ostra masła klarowane Ghee Przygotowanie: Normal
Sprawdzone przepisy kulinarneKopczyki, zaraz po frytkach są moim ulubionym ziemniaczanym daniem. Ziemniaki 1 kg boczek 200 g 2 cebule 1/2 kostki masła mleko sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę i boczek pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce masła. Z ugotowanych ziemniaków zrobić pure, dodać masło, mleko, cebulę z boczkiem
Jadło i czytadłonich smak Morza Czarnego. Znane pod różnymi nazwami od Odessy przez Konstancę aż do Gruzji. Tylko tu zwane są hamsi. Zatem hamsi! Drobne szprotki spożywa są niczym frytki, są nawet podobnie zrobione, skoro małe rybki były tu dostępniejsze od ziemniaków, to właśnie rybki wrzuca się na rozgrzany olej. Wcześniej szybciutko oprawione, pachnące morzem, doprawiano solą i czosnkiem. Obtoczone
Jadło i czytadłoodstawić na ok. pół godziny. Następnie paluszki maczać w roztrzepanym jaju z odrobiną wody i panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z obu stron. Podawać z frytkami i surówką
Jadło i czytadłowariacja na temat tradycyjnej, wielkopolskiej potrawy tzw. pyry z gzikiem. Są ziemniaki i jest serek, jednak wykonanie i sposób podania absolutnie inny. Chrupkość ziemniaczanej skórki (niczym frytki) fantastycznie współgra ze świeżym farszem z serka, oleju rydzowego, cebulki i ogórka. 5 ziemniaków 1 serek Almette śmietankowy 1 cebula 1 ogórek zielony 3-4 łyżki oleju rydzowego sól
Jadło i czytadłoZapiekane ziemniaki to wspaniały dodatek do mięs, zamiennik tradycyjnych gotowanych ziemniaków i zdrowsza alternatywa od frytek. Proste wykonanie jednak przy wodnistych ziemniakach trzeba uważać, gdyż mogą się ugotować, a nie upiec. Mój przepis i postępowanie z nimi są sprawdzone, dlatego wychodzą zawsze chrupiące :) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii
Symfonia smakowaodrobiny tłuszczu. Robię je praktycznie od zawsze, bo kombiwar miałam jeszcze jak mieszkałam z mamą ( a to było bardzo dawno temu) Szybki, smaczny obiad, najlepiej smakuje z frytkami i surówką. Składniki - udka z kurczaka 3 sztuki - czosnek granulowany - domowa wegeta - papryka czerwona mielona Wykonanie Udka myję,odkrawam wszystkie zbędne części, obsuszam przy pomocy papierowych ręczniczków Posypuję z dwóch
Kuchnia z widokiem na ogródzdrowe danie. Zawiera delikatne mięsko z piersi kurczaka, chrupiąca sałatę i kolorowe warzywa. Doskonale sprawdza się na każdej imprezie i na domową kolację. Kiedy podamy ją w towarzystwie frytek, czy pieczonych ziemniaczków mamy świetny, szybki obiad. Składniki - placki pszenne tortilla 8 szt. - duża podwójna pierś z kurczaka - główka sałaty lodowej - pomidory 3 szt. - czerwona papryka - kukurydza
Kuchnia z widokiem na ogród