frytki - 2719 przepisów (strona:121/182)

Tradycyjny schab ze śliwką 208

miękkości mięsa (około godziny). W czasie pieczenia należy mięso w naczyniu kilka razy przewrócić. Podajemy pokrojone w plastry na półmisku, przykładowo z ulubionym sosem i surówką o raz frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Polędwiczki wieprzowe w glazurze ananasowo-imbirowej 193

minut. Po tym czasie przekręcamy polędwiczki na drugą stronę, również smarujemy pozostałą glazurą i pieczemy ponownie ok. 25 minut. Podajemy gorące, polane powstałym sosem z kawałkami ananasa i frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś indycza w glazurze węgierkowej 266

czynność. Pierś obsmażamy z każdej strony jeszcze mniej więcej po minucie na średnim ogniu, jeśli zachodzi potrzeba smarując je jeszcze śliwkową glazurą. Podajemy na gorąco z ryżem lub frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki z bakłażana z mozarellą i pomidorami zapiekana w passacie 164

każdym kolejnym plasterkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do niego formę z roladkami. Zapiekamy około 45 minut i delektujemy się smakiem. :) Ja podaję je z frytkami, ale równie świetnie będą smakowały solo

Kuchenna Kontrrewolucya
Schab zapiekany pod szpinakiem i jabłkami z serem 216

śmietany. Wierzch posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy naczynie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy przez około 45 minut na środkowym poziomie. Nam danie smakowało najlepiej z frytkami i pomidorami bez dodatków. Choć może dla niektórych brzmieć ekscentrycznie, smakuje naprawdę świetnie. O ile oczywiście lubi się szpinak i niecodziennie połączenia

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś kurczaka z curry, zapiekana z porem 520

naczynia do zapiekania, a na jej wierzchu układamy cienkie plastry sera. Naczynie wstawiamy na środek nagrzanego piekarnika i zapiekamy mięso przez około 40 minut. Podajemy z ryżem, frytkami..., czy czym nam się też podoba. Muszę przyznać, że po prostu ze wszystkim smakuje świetnie. :) Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Kiełbaski z mięsa mielonego na grilla 163

formujemy niezbyt duże, owalne kotleciki i układamy je na patelni grillowej. Grillujemy na niewielkim żarze, aż kiełbaski zaczną puszczać sok, a w środku nie będą surowe. Podajemy z frytkami lub świeżym pieczywem i sosami (polecam czosnkowy). Świetna alternatywa dla tradycyjnych kiełbasek

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlet z piersi kurczaka z serem i ananasem 422

niewielkim ogniu, najlepiej pod przykryciem, smażymy je do zrumienienia. Ser w środku powinien dobrze się roztopić, a panierka być chrupiąca. Podajemy z ułożonym na nich ananasem, z frytkami oraz sałatką ze świeżego ogórka i pomidora z sosem winegret

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlet Pożarskiego 4797

roztrzepanym jajku, po czym obtaczamy w pokrojonych kawałkach chleba. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kotlety do zrumienienia. Podajemy z pomidorami, surówką z kapusty i frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 260

blog: Pychotka blog kulinarny Pieczona szynka z warchlaka. autorka: Jamnicza Kuchnia | blog: Jamnicza Kuchnia Karkówka w ketchupie autorka: natalia0404 | blog: Za kubkami talerzami Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? autorka: bastalena | blog: bastalena grillowane kotleciki cielęce z szałwią i chilli autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama kotlet schabowy bez smażenia w panierce z mąki z amarantusa autorka

Kuchenna Kontrrewolucya
Grillowana rolada w złotej glazurze 203

godzinkę - dwie do lodówki. Plastry boczku układam na macie tak aby lekko na siebie zachodziły i na 2/3 powierzchni plastrów równomiernie rozprowadzam mięso mielone. Ser żółty w postaci "frytki" 1x1 cm kładę na początku mięsa mielonego i zręcznie przy pomocy maty zwijam w roladę. Griluję wpierw od strony zakończenia plasterków boczku do pierwszych rumieńców boczku po czym

Mechanik grilluje
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Flow Food (Białystok) 159

ogórek kiszony-chrzan-musztarda-limonka-agawa + zupa ziemniaczano-selerowa. Wszystko przepyszne! Był to nasz pierwszy posiłek zjedzony tam i zdecydowanie przekonał nas, aby przychodzić tam częściej :) Lunch. Falafelki + frytki + surówka. Jak zwykle pyszne! Do tego zielona herbata :) Lunch. Placki jaglane z hummusem i sosem czosnkowym. Jedno ze słabszych dań, które mieliśmy okazje tam jeść. Placki bardzo delikatne, prawie

Bananowe Pole
Isle of Wight 238

jest z tego, co w zależności od sezonu, kupowane jest u lokalnych dostawców/rolników. Mimo, że zwykle nie kupuję typowego angielskiego dania, jakim jest ryba smażona z frytkami, bo nie mam za grosz zaufania do świeżości ryby, tutaj jednak się odważyłam. Ryba była wspaniała. Mogłaby być jedynie świeższa jakbym ją sama wyciągnęła z wody (Zdjęcie zrobione telefonem

UgotujmyTo.pl
Zapiekane awokado z chilli podane z jajkiem po benedyktyńsku na kalarepie 151

Piec: 20-25 min. w temperaturze 200 stopni. Kalarepka: 1. Kalarepkę umyć dokładnie i obrać ze skórki 2. Pokroić na grube plastry a następnie na paseczki przypominające grube frytki 3. Wrzucać na gotującą, osoloną  wodę i gotować aż odrobinę zmiękną, około 7-15 minut na średnim ogniu. Mają być wpół ugotowane-al dente, nie przegotowane, należy uważać

KreatywnePiny
Sos z cukinii. 153

Kiedy wszystko się udusi, sos miksujemy w malakserze. Potem przesiewamy przez sito, aby pozbyć się wszystkich grudek.  Serwujemy z daniami z mięsa , z ryby lub z frytkami.  Smacznego

Kuchnia Łukasza