frytki - 2719 przepisów (strona:116/182)

7 pomysłów na wegańskie kotlety 192

potężnego kotleta z ziemniaków, które gościmy w polskich domach bardzo często oraz komosy ryżowej, która jest u nas egzotyką. Możecie używać go jako dania głównego do ryżu czy frytek albo użyć przy nietypowym burgerku. Wybór zostawiamy Wam, ale wiemy, że będzie pysznie i niecodziennie.  Przepis: kotlet ziemniaczany z komosą ryżową 3. Kotlet z czerwonej soczewicy

Bananowe Pole
Pieczary faszerowane mięsem mielonym i szpinakiem 160

przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę na oddzielnych talerzach lub z frytkami i surówką, jak kotlety

Kuchenna Kontrrewolucya
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 183

znowu kleks z sosu i górną część bułki. Kotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką z kiszonej kapusty, sałatką coleslaw , sosem cytrynowym czy majonezowo-kaparowym i frytkami bądź ziemniakami z wody. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych kotletów wielkości przekroju standardowej bułki hamburgerowej. SKŁADNIKI 400-450g filetu z dorsza 250g mącznych ziemniaków (po obraniu

Karo in the Kitchen
Ogniste, chrupiące ,kotlety z karkówki 142

lodówki . Po tym czasie postępujemy jak z kotletem schabowym , obtaczamy każdy kawałek w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy na złocisty kolor z obu stron . Podajemy z makaronem , frytkami lub jak nam tylko przyjdzie fantazja Smacznego ! Post Ogniste, chrupiące ,kotlety z karkówki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ranch dressing 130

głowie ulubione smaki. Ranch dressing jest tym, który najtrudniej mi odtworzyć na naszym gruncie. Jest on kategorią samą w sobie. Może być sosem do sałaty, dodatkiem do frytek, dipem obecnym na każdej imprezie. Jeśli wierzyć Wikipedii, od 1992 roku jest najpopularniejszym sosem Ameryki Północnej. Czy w związku z tym nie jest zaskakujące, że jest tak mało popularny

Patchwork
Sos ranczerski 163

ranczerski lub farmerski to idealny dodatek do sałatek, frytek, pieczonych ziemniaków czy nawet pizzy czy pierożków na ostro. Robi się go błyskawicznie i należy go zjeść w przeciągu doby aby się nie popsuł. Zachęcam do zrobienia. Sos ranczerski. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nad morzem 194

Będąc nad morzem zawsze idę na rybkę, taki zwyczaj. Tym razem z rodzinką kupiliśmy dwa zestawy dla dwojga, w którym były trzy różne rodzaje ryb do tego frytki i zestaw surówek. Każda ryba była pyszna, ale wyjątkowo zasmakował mi łosoś przeważnie nie jadam łososia i nie bardzo wiedziałam jak smakuje ale gdy tylko spróbowałam zasmakował mi bardzo :) jeśli

Motylkowa Kuchnia
Ketchup domowy 129

Ketchup to taki dodatek, który lubi pewnie każdy z nas. Idealny do kanapek, frytek czy też mięsa. Dzieci go uwielbiają. W moim domu grasuje prawie 4-letnia "pożeraczka" ketchupu, stąd też mój pomysł na zrobienie wersji domowej. Składniki: 4 kg pomidorów (użyłam polnych) 2 duże cebule 10 łyżek octu jabłkowego 6% 10-15 łyżeczek cukru (ilość tak naprawdę

tojestpyszne.blogspot.com
Dietetyczny napój na upały, Praga (2) 175

makaron ryżowy z orzechami  i sosem sojowym, warzywa i kiełki, sos do sajgonek kotlety sojowe panierowane (GENIALNE, nie mają nic wspólnego z tymi dostępnymi w polskich sklepach), frytki, keczup, warzywa bardzo smaczny baton sojowy Pomnik Ofiar Komunizmu na wyspie Kampa, ogromne niemowlęta z brązu to dzieło Davida  Č erny'ego Mur Lennona - pamiątka po muzyku

Qlinarnie i Qlinarnie
Pstrąg pieczony w piekarniku 153

łosoś,. Jednak ja uwielbiam ryby pod każdą postacią. Przygotowanie tej ryby nie wymaga dużego nakładu pracy, robi się ją szybko, a efekt....sami musicie spróbować. Można podać z frytkami, lub pieczywem. Składniki: 4 świeże pstrągi 4 łyżeczki masła 2 łyżeczki posiekanego koperku sok z cytryny 1 cytryna sól pieprz cytrynowy oliwa Pstrągi umyć, oprószyć solą i pieprzem

O kuchni z uczuciem
Smażona flądra z Bałtyku 148

wakacje i zajadając chrupiącą flądrę. ;-))) SKŁADNIKI: - 4 sztuki flądry - ziemniaki młode - młoda marchewka - cytryna - olej i masło (proporcja 50/50) - mąka pszenna Ziemniaki, marchew kroję w słupki jak na frytki. Polewam odrobiną oliwy, układam na blaszce i piekę w piekarniku na złoty kolor. Rybę obieram z łusek, oczyszczam. Solę, panieruję w mące i smażę. Podaję gorące z kilkoma plastrami

SMYKWKUCHNI
Zaopatrzenie. Jak robicie zakupy? 115

potraw z mrożonek. Tak naprawdę jedyne, co mi się zdarza z mrożonek kupić to lody i fasolka szparagowa w zimie, kiedy bardzo zachce mi się miski curry. Ewentualnie frytki. Albo mrożone w całości grzyby. To wszystko.   Na zakupy chodzę z „mózgiem na kartce” – zawsze mam wypisane wszystko, czego aktualnie potrzebuję. Nie kupuję impulsywnie, a jeśli i już

Karo in the Kitchen
Pasta alla Norma – pozdrowienia ze słonecznej Sycylii! 177

ciepłą, ale nie gorącą bieżącą wodą i dokładnie osuszamy, np. papierowym ręcznikiem albo czystą ściereczką. Według oryginalnej receptury włoskich matron bakłażany powinno się smażyć w głębokim oleju – jak frytki. Jednak bakłażan to jedno z niewielu warzyw, które można porównać do gąbki. Okrutnie chłonie tłuszcz. Moja opcja jest bardziej dietetyczna – albo grilluję bakłażany skropione odrobiną oliwy, albo smażę

Karo in the Kitchen
Omlet letni – ze świeżymi kurkami i ziemniakami 126

patelnię, koniecznie taką o grubym dnie, wlewamy olej. Wrzucamy surowe ziemniaki, najlepiej w jednej warstwie i smażymy na sporym ogniu, mieszając je, aż będą miękkie i rumiane – jak frytki. Ugotowane ziemniaki wystarczy tylko podsmażyć i przyrumienić. Solimy, pieprzymy, ściągamy z ognia, odcedzamy je z tłuszczu i odkładamy do miseczki. Na patelnię wykładamy 2 łyżki masła. Gdy się zagrzeje

Karo in the Kitchen
Tortilla española – tortilla de patatas. Hiszpański omlet z ziemniakami 200

masy jajecznej.   Ziemniaki obieramy i kroimy je w kostkę, nieco drobniej niż do zupy. Wszystkie smażymy na patelni, na dość dużej ilości oleju, aż dojdą do stanu frytek – z wierzchu będą złote i chrupiące, w środku mięciutkie. Ziemniaki odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, dość solidnie solimy – i jajka i ziemniaki szybko wchłaniają i tłumią słony smak

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania