godzinie 18, przewidywany czas to ok 3 h, wraz z degustacją. Zaplanowałam tym razem wegański fastfood: - pizze w dwóch odsłonach, w tym jedną bezglutenową, - hamburgery (2 rodzaje), - frytki z różnych warzyw, - sos serowy do pizzy, - majonez jako bazę do sosów: amerykańskiego i czosnkowego - lemoniadę. Zapraszam serdecznie. Więcej informacji przeczytacie na zdjęciu poniżej
Co na wege obiad?dodać pokrojone usmażone mięsko oraz fasolkę szparagową.Całość dokładnie wymieszać,ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Do tego dania pasują również frytki
Niespełnione zdolności kulinarnepodpłomyków, ale każda także salsa, sos czy też chutney będzie świetnym dodatkiem do tzw. macy. Same tzatziki z kolei nie tylko do podpłomyków, ale również do mięs, frytek, kiedyś nawet zostałem poczęstowany tzatzikami zaserwowanymi jako dodatek do ryby i ryżu, tak więc dowolność i możliwości kombinowania są już zależna od Waszego podniebienia. Jako trzecie zaproponuję faszerowane kapelusze pieczarek
Kuba Gotujenią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon. Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi warzyw zupami
Moja smaczna kuchniajeść zupę...a na kolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy camembert 2-3łyżki mleka garść suszonych pomidorów pieprz papryka suszona Sposób przygotowania -naprawdę tego sosu nie da się schrzanić(najwyżej przepieprzyć :P) ! 1. Rozdrobnij
Fiolka w kuchnigłodny Polak to zły Polak. Czym jest? To grillowana, smażona (rzadziej ugotowana) wieprzowa kiełbasa z sosem pomidorowym (przygotowywanym na bazie koncentratu pomidorowego) , posypana sproszkowanym curry. Podawana tradycyjnie z frytkami lub bułeczką. Czasami możesz znaleźć opcję z sałatką ziemniaczaną. Podobno danie to zostało wymyślone przez Herte Heuwer, która zaczęła sprzedawać currywurst w powojennym zachodnim Berlinie jako tanią przekąskę
Fiolka w kuchniSKŁADNIKI 1 duży ziemniak 1 noga z kurczaka ulubione zioła 2 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE Ziemniaka obrać i pokroić na kawałki (frytki). Przełożyć do miski. Wlać 1 łyżkę oliwy i dodać ulubione zioła dziecka. Wymieszać. Przełożyć na papier lub naczynie do pieczenia. Nogę z kurczaka natrzeć łyżką oliwy i ulubionymi ziołami dziecka. Piec razem w piekarniku
ClauditteMissCookingnagrzanego piekarnika w przykrytym naczyniu żarodopornym. Pieczemy ok. 20 minut,podlewamy winem, pieczemy jeszcze ok 30 minut, po tym czasie odkrywamy podlewamy winem, zapiekamy skórkę.Podajemy z frytkami i ulubioną surówką
Z Majeczką w kuchniwzór kotletów dewolaj (de volaille) , ale bez rozbijania mięsa. Mięsko wyszło soczyste, delikatne z wypływającym masełkiem po przekrojeniu. Idealne danie na sobotni czy niedzielny obiad. Podałam z frytkami i mizerią. Przepis na mizerię znajdziecie tutaj Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki
O kuchni z uczuciemsmażenia fileta od strony skóry). Obsmażamy rybę z obu stron na złoty kolor. Usmażone filety zdejmujemy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprzCoś pysznego do frytek, krążków cebulowych i nie tylko zachęcam do zrobienia sosu tysiąca wysp Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Sos tysiąca wysp Lekki i smaczny sos tysiąca wysp do wszystkiego!!! Składniki : 1/4 cebuli 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu (najlepiej pikantnego) 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 płaska łyżeczka cukru
Sprawdzone przepisy kulinarnewątróbkę tak samo jak na śledzie, frytki czy Michałki muszę mieć po prostu mocne parcie , taki dzień nadszedł dziś, nie wylazłabym bez niej ze sklepu! Chciałam więc się z Wami podzielić moją przebojową duszoną wątróbką, która rozpływa się w ustach. Co trzeba: - 0,9kg wątróbki drobiowej - dwie czerwone cebule - dwa ząbki polskiego czosnku - łyżka soku wyciągniętego z cytryny
upichconadniu. Robiliśmy w grupach 4 osobowych różne smakołyki MIĘDZY INNYMI : Bułka burgerowa Klasyczny burger wołowy Domowy ketchup Aiolo/majonez ChimichurI Sos czosnkowy i inne Chutney z czerwonej cebuli Frytki z batatów i ziemniaków Moja grupa w której byłam " szefem" miała do przygotowania Sos tatarski: jogurt grecki jeden tyleż samo majonezu miód 1 łyżka
Różowa kuchniabyło wiele miasteczek portowych, w których praktycznie na każdym rogu można było zamówić fish and chips . Jest to brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście oraz frytek. Anglicy skrapiają całość octem słodowym oraz dodają szczyptę soli. Szczerze przyznam, że w życiu nie jadłam tak świeżej ryby. Sama potrawa była niesamowita, pod względem swojej prostoty i smaku
Projekty ze smakiempotężnego kotleta z ziemniaków, które gościmy w polskich domach bardzo często oraz komosy ryżowej, która jest u nas egzotyką. Możecie używać go jako dania głównego do ryżu czy frytek albo użyć przy nietypowym burgerku. Wybór zostawiamy Wam, ale wiemy, że będzie pysznie i niecodziennie. Przepis: kotlet ziemniaczany z komosą ryżową 3. Kotlet z czerwonej soczewicy
Bananowe Pole