Proste, smaczne i szybkie danie. Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym podana z sosem. Do tego ziemniaczki, frytki lub ryż. Oczywiście nie może zabraknąć surówki. Ja podałam sałatkę pomidorową z mozzarellą . Pamiętam moja mama jeszcze po usmażeniu kotletów dawała je pod parę. Wtedy były jeszcze bardziej puszyste. Ja z braku czasu tak nie zrobiłam, ale i tak były
O kuchni z uczuciemwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna i prosta propozycja na smaczną przekąskę lub szybki obiad. Tak przygotowany kurczak doskonale pasuje do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Musztardowe ciasto idealnie komponuje się z soczystym mięsem. (2 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) (*) przyprawa do kurczaka lub gyrosu Ciasto: 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Di gotujewzmacniaczy smaku i aromatu, bez GMO. W kształcie małych chipsów. Stefanki Grzanki - kształtem przypominają kromki chleba. Pełne nietypowych, oryginalnych smaków. Bez GMO. Stefanki sucharki - w kształcie przypominającym frytki. Oryginalne smaki, bez tłuszczu, bez GMO. Mnie osobiście (i damskiemu gronu testerek) najbardziej przypadły do gustu Stefanki premium . Idealne małe chrupaczki o wyczuwalnym, ale nie za mocnym smaku. Nadają
Słodkie okruszkiczasami trzeba zrobić obiad po męsku. Jednak moja mała wnusia tez nie pogardziła kawałkiem mięska. Jednak największa frajda dla Niej to wybieranie paluszkami kapusty kiszonej. Do tego podałam frytki, ale równie dobrze będzie smakować z pieczywem. Polecam Wam tak przygotowane goloneczki , bo są bardzo dobre. Na moim blogu znajdziecie też inny sposób na golonkę, a przepis znajdziecie tutaj
O kuchni z uczuciemmąkę, kucharka, pieprz mieszając rózgą zagotować, dodać gęstą śmietanę i mieszając krótko zagotować sos szpinakowy jest pyszny do różnych dań: makarony, kotleciki mięsne-warzywne, kluski, pierogi, nawet do frytek czy placków, naleśników, smakuje na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięNajbardziej lubię go z solonymi grubymi chipsami , ale tak samo dobrze pasuje do krakersów, pieczonych skrzydełek, żeberek, chrupiącej surowej młodej marchewki i naciowego selera. Idealny kompan domowych pieczonych frytek i pieczonych w ogniu ziemniaków, chlebka naan, pity czy po prostu świeżej bagietki . SKŁADNIKI 250g gęstego, greckiego jogurtu 200g szalotek 4 łyżki klarowanego masła ½ łyżeczki cukru 1 łyżka octu
Karo in the Kitchenkukurydziane mielimy w młynku na miał. Każdy filet panierujemy w jajku, następnie w zmielonych ( ja mielę w młynku do kawy) płatkach. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z frytkami lub zapiekanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką
Z Majeczką w kuchnipieprz. Całość miksujemy blenderem do uzyskania purée. MARCHEWKA W SEZAMIE: |2 marchewki, 2 łyżki sezamu, 1 łyżeczka masła, 1 łyżeczka słodkiej papryki, ½ łyżeczki masła | Marchewkę kroimy na cienkie frytki o długości około 5 cm Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło a następnie dodajemy słodką paprykę, sezam i cukier. Całość smażymy 3-5 minut, aż marchewki trochę zmiękną ale nadal
MohiellaSmaczna i zdrowsza alternatywa dla ziemniaczanych frytek, która może być ciekawą przekąską lub dodatkiem do obiadu. Składniki: marchewki oliwa suszone zioła np. tymianek sól Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Marchewki obrać i pokroić w słupki. Przełożyć do miski, skropić oliwą. Dodać ulubione zioła (u mnie tymianek) i wymieszać. Rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia
wyzwania kuchennejadłam w Anglii w czasie wyjazdu do szkoły językowej. Do dzisiaj pamiętam to małą budkę, gdzie kupowałam to cudo. Ja nie lubiąca ryby, ale ta pyszna panierka, te frytki i wszystko zapakowane w gazetę :) Ach, wspomnienia. Fish and chips 75 dkg białej ryby ( może być dorsz a u nas tym razem halibut
Kuchnia na wzgórzuPieczone pstrąg przypomina mi zawsze wiosnę i zestaw standardowy nad wodą - ryba z frytkami. Przygotowanie takiej ryby jest szybkie, łatwe a efekty są powalające. Ilość składników również jest łatwa do zapamiętania. Składniki: 2 pstrągi 2 gałązki natki pietruszki 2 łyżki + 2 łyżeczki masła 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz Piekarnik nastawiamy
Gotowanie i blogowanierozgrzaną patelnię z olejem wykładamy uformowane kotleciki. Smażymy po kilka minut z jednej i drugiej strony. Takie placuszki z piersi kurczaka z pieczarkami doskonale smakują zarówno z frytkami jak i ziemniakami:) P.S. Do jajek można dodać 2 łyżki mąki żeby kotlety się nie rozpadały przy smażeniu
Kuchnia Pełna Pasjizajadali chociaż myślałam, że sos chrzanowy nie za bardzo im posmakuje ponieważ też go nie robiłam wcześniej. Mnie też smakowało i byłam zdziwiona, że wyszło to tak dobrze :) Frytki też są tutaj z piekarnika niestety mrożone :/ Zakupy: - Schab 1 - 1,5 kg w kawałku - przyprawy - rękaw do pieczenia Sos: - 1/2 szklanki wywaru warzywnego - 200 g śmietanki - 1/3 szklanki
Tanio smacznie i prostocoś, czego jeszcze nie jedliście i skorzystacie z tej ściągawki przy najbliższej okazji, kiedy będziecie potrzebować inspiracji na pyszne danie ze zwykłych kartofli i żeby nie były to frytki ;) Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPrzygotowanie : Mięso pokroić w plastry, a te w cienki paski Oprószyć je przyprawami, włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, chwilę potrzymać Jajko roztrzepać widelcem, maczać mięsne frytki w jajku, obtaczać w bułce tartej Smażyć na oleju na złoty kolor, podawać z ryżem, u mnie jeszcze z brokułem
Proste Potrawy