frytki - 2719 przepisów (strona:100/182)

Pierś kurczaka z frytkami z batata, pomidorem i liofilizowaną kukurydzą 160

odmiany przygotowałam coś na słono. Tym razem pierś kurczaka z frytkami z batata, pomidorem i liofilizowaną kukurydzą. Wszystko świetnie się komponuję, więc i dobrze smakuje! Składniki: 100g piersi kurczaka 1 średni batat 1 pomidor liofilizowana kukurydza przyprawy: pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, ostra papryka  olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, osuszamy

Truskawkowa Fiesta
DORSZ PIECZONY W CIEŚCIE 113

Kawałki ryby maczamy w cieście, ciasto powinno dobrze je pokryć i pieczemy od razu na dobrze rozgrzanym, głębokim oleju. Rybę odkładamy na talerz wyłożony papierem. Podajemy ją z frytkami i surówką, lub innymi dodatkami, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
PIERSI KURCZAKA ZAPIEKANE Z OLIWKAMI , POMIDORAMI SUSZONYMI I SEREM 122

Piersi z kurczaka można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj podam fajny przepis na panierowane kotlety, zapieczone z pieczarkami, oliwkami, pomidorami i serem. Danie idealnie nadaje się do frytek, ziemniaków oraz pieczywa

Kulinarne Fantazje Marioli
DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM 228

jest znany od lat, dzisiaj pomysł na nadzienie serowe z dodatkiem ogórka konserwowego. Farsz zawinęłam w rozbite mięso, panierowałam i smażyłam na oleju. Kotlety podajemy na ciepło do frytek, ziemniaków, warzyw lub zjadamy z pieczywem

Kulinarne Fantazje Marioli
Łosoś w czerwonym pesto z piekarnika 155

piekarnika do 200 C i piec 20 minut. Dodatkowo obsypać szczypiorkiem. Jeżeli chcecie więcej sosu można na koniec podlać delikatnie wodą i w razie potrzeby doprawić. Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami, ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kalarepka z bułką tartą i czosnkiem. 215

łyżek masła 3 łyżki tartej bułki 1 ząbek czosnku           Sposób przyrządzania:             Kalarepkę obrać i pokroić jak na frytki. Wrzucić do garnka z wodą, dodać 1 czubatą łyżeczkę soli, zagotować i od tego momentu gotować około 8 minut. Odcedzić na sicie. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni

Zakątek rozkoszy kulinarnych
barszcz ze skwarkami z cebulką... 164

łyżka, mąka pszenna 2 łyżki, groszek konserwowy 1 puszka, śmietana gęsta 1/2 szklanki, koperek 1/2 pęczka buraki obrać i połowę zeterzeć na tarce grubsze oczka, resztę pokroić na frytki, zalać wodą i zagotowac, zebrać pianę łyżką dodać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, ziele i liście laurowe, wsypać ziemniaki pokrojone w kostkę grubszą i gotować do miękkości ziemniaków wlać groszek

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak pieczony na ryżu 10259

style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nie powiem ,że marzę o tym by jeść go codziennie , no ale moi chłopcy wręcz przeciwnie , stwierdzili ,że leprze to są tylko frytki , no ale wiadomo że one ogólnie są najlepsze bo nie są zdrowe i nie mają konkurencji " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki z kurczaka 128

taką wersję, gdyż odpowiadają nam te smaki, poza tym są to produkty łatwo dostępne. :)  Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20 minut Szaszłyki podałam z frytkami, sosem czosnkowym i ketchupem. Świetnie sprawdzą się także pieczone ziemniaki i świeże surówki. W sezonie grillowym śmiało można wykorzystać ten przepis do zrobienia w plenerze. Smacznego

Cooking Monster
Chrupiący kurczak w pikantnej panierce 146

każdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy je na ręcznik papierowy, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowany kurczak smakuje świetnie z każdymi dodatkami - frytkami, ziemniakami w mundurkach czy ryżem. My zjedliśmy go z mieszanką warzyw na patelnię oraz jogurtowym sosem. Pycha - polecam

Cooking Monster
Kotlety rybne 140

ilości wychodzi ok 6-7 dość sporych kotletów. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 4-5 minut z każdej strony, by ładnie zbrązowiały. Świetnie smakują z ziemniaczkami, frytkami i surówką colesław - smacznego

Cooking Monster
Podsumowanie miesiąca - maj 185

Tego będę się trzymać! :) Moje kulinarne (i nie tylko) plany na czerwiec to:   Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Delikatne kotlety mielone w stylu śródziemnomorskim Grillowany kurczak z frytkami z batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta

Cooking Monster
Kurczak - mini pizza 225

naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) ok. 15 min. Po tym czasie kładziemy ser i zapiekamy jeszcze 5 min. Gotowe danie układamy na talerzu i posypujemy bazylią. Kurczaka podajemy z frytkami, grzankami lub jako przekąskę. Filety można przesmażyć kilka godzin wcześniej a całość zapiekać tuż przed przyjściem gości

Alutka-Gotuje
Cytrynowo-czosnkowa pierś kurczaka w natce pietruszki 165

Aromatyczna dzięki kompozycji ziół i czosnku oraz ... bardzo soczysta. Dlaczego? Bo całą noc marynowałam je w oliwie i przyprawach z dodatkiem soku z cytryny. Polecam do ziemniaczków, frytek, ryżu, różnych kasz z dodatkiem surówek lub marchewki. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki soku z cytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka

Zasmakuj Kuchni
Gyros - rodem z Grecji, w wersji polskiej :) 122

słyszał o karpiu po żydowsku ;) Ale Grecy z pewnością słyszeli i świetnie znają GYROS – potrawę, pod nazwą której skrywa się pita z mięsem, sosem cacyki, plastrami pomidora i frytkami. W Kuchni Smaków w wersji spolszczonej, czyli Gyrosowa sałatka przekładana ;) Składniki: Średnia kapusta pekińska Puszka kukurydzy konserwowej 2 filety z kurczaka Przyprawa Gros 2 cebule 2-3 papryki czerwone

Kuchnia smaków

Proponowane wyszukiwania