frytki - 2719 przepisów (strona:105/182)

Serowe nuggetsy z kurczaka 120

minut z każdej strony (zależy od grubości mięsa), aż się mocno zrumienią. Wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Serowe nuggetsy mogą stanowić pyszny dodatek do frytek domowych, pieczonych ziemniaczków, a także do ryżu z ostrym warzywnym chili con carne . Mojej Zuzi strasznie smakuje takie mięsko. Staram się nie za często dawać jej smażone, ale od czasu

Anioszek w kuchni
Dip jogurtowy czosnkowo-koperkowy 178

masz małe ząbki czosnku lub tylko jeden (jak ja) dodaj czosnek granulowany. Niestety nie zastąpi on aromatu i smaku prawdziwego. Przed podaniem schłódź w lodówce. Świetnie pasuje do frytek, pieczonych ziemniaków lub przekąsek. Zawsze robiłam taki na śmietanie z majonezem, ale z jogurtem jest delikatniejszy i przede wszystkim zdrowszy. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets

Anioszek w kuchni
Sznycel z pieczarkami i serem 162

Pyszna propozycja obiadowa. U mnie w zestawie do sznycla frytki i miks sałat z sosem vinegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę

Passions hobbies life
Kapusta, bataty i pelargonie 312

skrzynek. Pamiętajcie tylko o tym, że tych nasion po wysianiu nie przykrywamy ziemią – potrzebują światła do kiełkowania. WILEC ZIEMNIACZANY Batatów jeść nie cierpię – w żadnej postaci. Batatowe frytki, chipsy, nawet pieczony batat z czosnkowym masłem – nie dla mnie. Ale liście batatów to już inna sprawa. Batat jest byliną – należy do powojowatych i tworzy kaskadowe okrywy liści

Karo in the Kitchen
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 153

właśnie ‘sole meunière’ która po spróbowaniu zostawia Julię prawie oniemiałą. Najbardziej klasycznym dodatkiem do tak przygotowanej ryby są gotowane ziemniaki, prosto z osolonej wody, bez żadnych innych dodatków. Frytki będą za tłuste i za ciężkie, zabiją delikatny smak potrawy. Bagietka pszenna też będzie dobrą opcją – niczego więcej nie trzeba już więcej gotować, a świetnie wchłonie maślany sos. Jeśli

Karo in the Kitchen
Pieczona wołowina 147

kawałek wołowiny, wiem że jest dość droga, ale od czasu do czasu warto. Upiekłam w całości. Wspaniała pieczeń do obiadu. Można ją podawać z ziemniakami , ryżem, kaszą lub frytkami. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej  . W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula

O kuchni z uczuciem
Frytki z batatów (pieczone) 137

Najprostsze na świecie pieczone frytki z batatów - słodkawe, lekko słone, niezbyt tłuste i przepyszne! Idealne na przekąskę. Składniki: 2 duże bataty łyżka oliwy z oliwek sól zioła prowansalskie (ok. 1/2 łyżeczki) Przygotowanie: Bataty umyć, osuszyć i obrać, pokroić w paski (ok. 1cm grubości). Włożyć do miski, zalać oliwą, dodać sól i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszać. Wyłożyć na blachę

Kulinarne Inspiracje
Słodka na ostro czyli zupa krem z batatów 127

przypominają trochę marchewkę. Bardzo dobrze smakują z czosnkiem i solą, ale również z ostrymi dodatkami jak np. odrobiną chilli.Z batatów oprócz zupy można zrobić jak ze zwykłych ziemniaków frytki albo placki. KREM Z BATATÓW  Z CHILLI Składniki: 1 duży lub 2 mniejsze bataty 1 marchewka 1 cebula 1 lity bulionu sól, pieprz i chilli do smaku oliwa

Bon appetit mon amie
Sałatka ziemniaczana z filecikami anchois i zielonym winegretem 248

ziemniakach piszę do znudzenia? Może, ale to dla mnie najbardziej wszechstronne warzywo na świecie. Nie ma drugiego takiego, które można przerobić na chipsy, frytki, wódkę, kotlety, sałatki, purée , pasty, ciasta. Gotować, smażyć i piec na milion sposobów. Naprawdę, jak można ich nie kochać? Obok tej sałatki nikt nie przejdzie obojętnie. Wszystkie składniki sosu blendujemy ze sobą przez około

Karo in the Kitchen
Falafel z ciecierzycy 140

doprawiam kminem rzymskim i czosnkiem.Tak lubię, a kmin u mnie zawsze świeżo uprażony i zgnieciony w moździerzu. Falafel można smażyć na patelni, w tak zwanym głębokim tłuszczu (jak frytki) ale również piec w piekarniku. Pasują do wszystkiego. Najbardziej lubię je z czosnkowym jogurtem, zieloną sałatą w pysznej pita . Przepis na falafel Składniki: 400 g namoczonej ciecierzycy, około

codojedzenia
Shoarma wieprzowa z frytkami i sosem czosnkowym! 119

przygotowania: Łopatkę kroimy na malutkie paseczki. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Mięso smażymy na odrobinie oleju a następnie dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż będzie miękkie (ok. godzinkę). Frytki Składniki:   -ziemniaki -olej Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy na paseczki i smażymy na gorącym oleju w frytkownicy lub w garnku aż się zarumienią. Sos czosnkowy Składniki: -jogurt naturalny 250ml

Magia jedzenia.
Shoarma drobiowa:) 271

minut. Jeśli chcemy by smak był intensywniejszy to mięso powinno stać w przyprawach ok. 3-4 godziny ale jeśli nie mamy czasu to smażymy od razu. Podajemy z frytkami, surówką i sosem czosnkowym. Smacznego

Magia jedzenia.
Paluszki rybne!:) 178

dodać sól i pieprz. Wymieszać i obtaczać w niej kawałki ryby, następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką lub innym dodatkiem

Magia jedzenia.
Shoarma drobiowa 223

frytkami, surówką i sosem czosnkowym :)   Składniki: 1 kg ziemniaków 1 pojedynczy filet z kurczaka 3 pieczarki kawałek czerwonej papryki kawałek zielonej cukinii 10 dkg sera żółtego sól, … Czytaj dalej Shoarma drobiowa

czarrna od kuchni
Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem 123

pieczenia, wstawiamy do piekarnika, Piekarnik ustawiamy na 180 C i wstawiamy formę z kurczakiem na półtorej godziny.  Tak przygotowanego kurczaka podajemy z ugotowanymi / upieczonymi ziemniakami lub frytkami. A do kompletu możemy podać sałatę z sosem vinaigrette.    Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania