frytki - 2719 przepisów (strona:96/182)

Burgery z szynki 165

sosy i wiem wtedy co jem;) I burgery zawsze są świeże, gorące, prosto z pieca;) Można je jeść nie tylko w bułce, do tłuczonych ziemniaków, puree czy frytek też świetnie pasują;) Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki 1 średnia cebula ząbek czosnku 5 łyżek octu winnego sól, pieprz, słodka papryka - papryki dość dużo, ma nadać

Zasmakuj Kuchni
Medaliony z cukinii, Twix bar (Seinfeld) 203

Obiad w pół godziny: frytki, sos tzatziki, medaliony z cukinii i surówka (ogórki, pomidory, sałata lodowa, papryka czerwona, olej z pestek winogron, sól, pieprz). Jak przygotować medaliony? Pokrój cukinię (1 średniej wielkości) w ukośne plastry. Ułóż na talerzu i posól. Po 2-3 godzinach odlej wodę (lub posól je wieczorem, a następnego dnia zajmij się resztą). Panieruj plastry

Qlinarnie i Qlinarnie
Czysty, aromatyczny barszcz czerwony z fasolą 203

moja sekretna kombinacja smaków i aromatów. Już pierwsze podniesienie pokrywki po zagotowaniu ściąga do kuchni wszystkich – „Hurra, barszczyk!” Warzywa obieramy i wszystkie kroimy – buraka jak na cienkie frytki (z francuskiego to krojenie nazywamy „batonnet”), marchew i pietruszkę drobniej – na zapałki („alumette”). Fasolę wyrzucamy z puszki na sito i płuczemy pod bieżącą wodą, odkładamy. W garnku zagotowujemy rosół/bulion

Karo in the Kitchen
Udka pieczone 147

Proste klasyczne udka pieczone w piekarniku. łatwe do przygotowania, ale bardzo smaczne. Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam bardzo szybką sałatkę obiadową  . I obiad gotowy. Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne to zapraszam do zakładki mięsa, gdzie znajdziecie wiele pomysłów na różne rodzaje mięs. Składniki 4 udka z kurczaka 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 270

jest idealnie chrupiąca, mięso – soczyste, z łatwością odchodzi od kości. I od razu – z dodatkiem w postaci pieczonych warzyw. Ziemniaki obieramy, kroimy je na dość duże i grubsze frytki. Cebule obieramy, kroimy na ósemki, z piętką, żeby cebula nie porozpadała się całkiem przy pieczeniu. Papryki myjemy, usuwamy im gniazda nasienne a miąższ kroimy w większe kawałki. Warzywa przekładamy

Karo in the Kitchen
Ryba w cieście z curry 111

Przepis bardzo prosty, a może raczej pomysł na rybę. Możecie wykorzystać każdy rodzaj ryby (filet bez ości). Podawać można z ziemniakami, ryżem, frytkami, pieczonymi ziemniakami. Do obiadu podałam surówkę z pora z marchewką  Na piątek idealne smaczne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki 700 g filetów z dorsza sól pieprz szczypta sumaku Rybę pokroić na kawałki i oprószyć solą

O kuchni z uczuciem
#Smaki świata - Bułgaria 196

każdego dania, jest prosta i mega smaczna!   miejscowej ryby - był to filet, ale nie byle jaki, bo z rekina wyłowionego z wód Morza Czarnego.    Niezwykłych frytek z białym serem - okazały się naprawdę wyborne, ser sirene nadał im nie tylko słonego posmaku, ale i delikatnej konsystencji, która w połączeniu z chrupkimi ziemniakami była kulinarnym orgazmem

Cooking Monster
kanie panierowane a la schabowy 94

kani oczyszczamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy np. z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
DUSZONA KIEŁBASKA Z CEBULĄ I JARMUŻEM 152

pieprz, oraz odrobinę soli. Wlewam ok 100 ml wody i wrzucam umyty jarmuż. Całość duszę ok 4 min aż woda wyparuje. Całe danie podaję do ziemniaków lub frytek. Bardzo dobrze smakuje również jako farsz do pizzy, zapiekanek czy tart

Gotowanie Patki
Chrupiące roladki z piersi kurczaka nadziane parówką 289

końcowy był wspaniały. Sycący i pyszny obiad. Takie chrupiące roladki z piersi kurczaka nadziane parówką możecie podać na obiad, jak i na przyjęciu. Pasuje do nich wiele surówek, frytki, jak i zwykłe ziemniaki. Spróbujcie. Do przygotowania tego dania polecam Wam parówki z szynki Henryk Kania zawierają 93% mięsa, są bez dodatków fosforanów, bez glutaminianu monosodowego. Idealne jako dodatek

Słodkie okruszki
Kotlety schabowe a’la pizza 247

piekarnika ( 200 C ) , dosłownie na tyle ,żeby ser się ładnie stopił , czyli jakieś 5 – 10 minut . Gotowe , można podawać z czym tylko się lubi , a najlepiej z frytkami Smacznego ! Post Kotlety schabowe a’la pizza pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Flądra z frytkami 162

prosto z kutra🙂 sól, pieprz, mąka ok. 1 kg ziemniaków olej do smażenia cytryna do podania Przygotowanie: Flądrze należy odciąć łeb i oddzielić … Czytaj dalej Flądra z frytkami

czarrna od kuchni
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 128

rozcinamy nie do końca wzdłuż na pół, myjemy z pisaku pod bieżącą wodą. Kroimy w centymetrowe kawałki. Kalarepę obieramy i kroimy ją na grube zapałki – jak na belgijskie frytki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do niego starty na tarce imbir. Szczypior i pietruszkę albo kolendrę grubo siekamy. Kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i błonek, odcinamy polędwiczki które

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania