frytki - 2719 przepisów (strona:89/182)

Drobiowe roladki duszone z porami 128

śmietaną sos jest wystarczająco gęsty, można pominąć dodawanie mąki. Solimy i pieprzymy do smaku. Roladki z porami wykładamy na półmisek i polewamy pozostałym sosem. Najlepiej smakują podane z frytkami i surówką np. z   marchewki i jabłka   Smacznego 😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Wegański burger 176

pasek żółtej papryki i sałatę. Cebulkę kroimy w piórka i również dodajemy do środka bułki. Przykrywamy drug ą  polow ą  i gotowe. Doskonale smakują z dodatkiem frytek 😊 Smacznego

kulinarne odsłony pati
Serowe bułeczki – pyszne i proste w przygotowaniu 1177

słonego. Mieliśmy siedzieć rodzinnie wieczorem oglądając jakiś film ( już nie pamiętam co to było ;). Wymyśliłam, że zrobię coś pysznego, żeby było pysznie. Powstał hummus , powstało guacamole, domowe tortille , frytki z warzyw i właśnie bułeczki.    Serowe bułeczki   180 ml wody  80 gram masła 0,5 łyżeczki soli szklanka mąki 3 duże jajka 2 kulki mozzarelli

Kuchnia na wzgórzu
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 918

Dziś zapraszam Was na przepis na polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce. Tak przygotowane polędwiczki są domową wersją popularnego fast food’a. Idealnie smakują z frytkami i zestawem surówek. Możecie je również pokroić i dodać do sałatki. Wspaniałe do obiadu, jak i na przyjęcie. U mnie takie polędwiczki cieszą się niezwykłą popularnością. Polędwiczki z kurczaka często też

Słodkie okruszki
Majonez domowy 173

czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi nic się nie polewa, ale podaje się je w miseczce i zanurza w nich kawałki mięsa, warzyw czy frytki. Dodajemy go również do kanapek. Domowy majonez brzmi dumnie (i słusznie:), bo to nie lada wyzwanie. Masa nie może mieć grudek, a olej dodaje się powolutku i stopniowo. Zaczynamy

Zasmakuj Kuchni
Zdrowe nawyki w diecie – od czego zacząć? 111

dietę, w stronę tej prawidłowej, zrównoważonej. Jakiś czas temu sama przekonałam się, że problem w dużej mierze zależy od wyboru produktów, jakie spożywamy. Nie chcę negować jedzenia pizzy, frytek, glonki czy picia piwa, bo sama nigdy nie będę umiała obejść się smakiem, ale chciałabym podpowiedzieć jak znaleźć w tym wszystkim równowagę: a. pozwalając sobie na produkty o większej

Kuchnia Bazylii
VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 283

Mój ulubiony, musowy zestaw dodatków do burgera to plaster topionego sera, czerwona karmelizowana cebulka, wysmażony na chrupko bekon i zielona sałata. Do tego odrobina musztardy Dijon i majonezu. Frytki z piekarnika i szklanka piwa albo cola – nie odmówię Do dzieła! SKŁADNIKI na 6 małych burgerów (po 120g) 500g antrykotu (sezonowane steki rib eye) 300g łopatki wołowej mąka pszenna

Karo in the Kitchen
Ziemniaki 104

błonnika. Oczywiście najzdrowsze są te młode, dopiero co wykopane. Warto je gotować lub piec w mundurkach. Nie wspominając o tym ile wspaniałych potraw można z nich przygotować! Frytki, ziemniaki tłuczone, placki. Są świetnym dodatkiem do wielu obiadów. Przepisy na potrawy z ziemniaków znajdziecie tutaj ! Babeczki z ziemniaków i sera Zapisz Zapisz

rabarbarowo
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 06.01.2017r. 139

podsumowanie błyskawicznych piatków .   W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Joanna Klasyczny kurczak w naczyniu żaroodpornym     Sabina  Pyszne ciasto murzynek     Małgorzata   Frytki z marchewki i selera   Gosia Wieniec Trzech Króli   Magdalena Faworki trydenckie   Anna  Koktajle na Karnawał   Małgorzata  Pikantny ketchup z marchewką Aga  Waniliowa

Magiczne Życie Marty
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 157

sklepie? Porównanie składów popularnych mieszanek. chipsów, krakersów, paluszków, orzeszków ziemnych prażonych zup i sosów w proszku gotowych dań takich jak pizza mrożona, zapiekanki, makarony z sosami, paluszki rybne, frytki napojów słodzonych cukrem i sztucznymi słodzikami, takimi jak aspartam, acesulfam K i sacharyna (cola, energetyki, kolorowe napoje, większość wód smakowych)   KROK 2 NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ETYKIETY Najlepiej byłoby

Powiedz dietom nie
Aromatyczne żeberka wieprzowe 120

Rękaw dokładnie zamknij i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piecz przez 2-2,5 godziny. Gotowe żeberka podawaj z frytkami lub ziemniakami z wody i dowolną surówką lub mizerią

blog.moje-pasje.info
KURCZAK CURRY 113

Kurczak curry,  frytki domowe (z suszoną natką pietruszki), warzywa (pomidor, papryka zielona, ogórek, rzodkiewka, oliwki czarne, oliwki zielone, czerwona cebula, natka pietruszki),  sos czosnkowy

JejKuchnia
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 117

solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową polędwicę polewam wcześniej przygotowanym sosem. Danie podałam z frytkami, roszponką, serem lazur oraz owocami

JejKuchnia
KURCZAK W SOSIE BANANOWYM Z PIECZONYMI BATATAMI 176

mąki ziemniaczanej. Jednego banana kroję w kostkę. Wszystko dodaję do mięsa, mieszam, aż zgęstnieje. Na koniec wrzucam świeży majeranek. Ziemniaki kroję w paski (wielkości mniej więcej, jak na frytki), zalewam oliwą wymieszaną z posiekanym czosnkiem, imbirem i przyprawami, dokładnie mieszam. Piekę w 200 stopniach około 30-40 minut

JejKuchnia
Zapiekane kotleciki mielone 134

kotlety i przykryj je farszem. Całość zapiekaj (pod przykryciem) w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp startym serem. Kotleciki podajemy z frytkami, ziemniakami lub z grzankami. Bardzo dobrze smakują z dodatkiem sosu czosnkowego ( przepis). PS: Danie możesz przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki a podgrzać dopiero przed przyjściem gości

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania