roszponkę. Kiedy wszystkie składniki mamy gotowe układamy kolejno: spód bułki roszponkę ser 2-3 paluszki rybne 1-2 łyżki sosu tatarskiego górę bułki I gotowe. Najlepiej podawać z frytkami. Smacznego Artykuł Fishburger pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekurczaczki na obiad lub do sałatki. Przygotowuje się je naprawdę szybko. To proste, pyszne, aromatyczne i tanie danie. Doskonałe ba obiad w towarzystwie zestawu surówek i ziemniaczków lub frytek, jak i jako dodatek do wielu sałatek. Podstawą dania są dobre przyprawy. Ja polecam Skworcu! Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe opakowani). Używam ich już bardo długo
Słodkie okruszkiczęści staram się wstawić na bloga zamówienia, których się ostatnio trochę zebrało. Dzisiejsze brownie nie było w planach. W lodówce od kilku dni leżał batat z myślą o frytkach z piekarnika. Potem mi się ich odechciało, więc trzeba było go jakoś spożytkować i padło na ciasto, które kusiło mnie od jakiegoś czasu. Pokombinowałam i wyszło mocno wilgotne, słodkie
Fabryka pomysłówMąki nie należy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue. Moje posty
Słodka Stronajuż miyso bydzie 26 fertich, to je pokrajcie na szajby 27 i na talyrzu polyjcie zōłzōm. Do tego mogecie dać: klōski 28 , nudle 29 , uwarzōne kartołfle 30 , frytki abo i jako fajno żymła 31 . Smacznego 1 przypadek 2 spotkałem, ō- samogłoska w wymowie między o i u 3 musztardy 4 zaraz 5 różne 6 przepis 7 był
Chop w kuchniwcześniej. Napisałam "kilka razy", bo do smaku topinambura niekiedy trzeba się przekonać. A gdy to już nastąpi, to będziecie po niego często sięgać. Dla mnie frytki z topinambura smakowo przerosły nawet te z ziemniaka lub selera. Dlatego zaopatrzyłam się w 5 kg i jem te warzywa codziennie. Rano na surowo, później, na obiad, w wersji pieczonej
Jeść, by żyć w zdrowiunadzieję, że moje chłopaki jak podrosną, będę równie chętnie sięgać po buraki, bo póki co niespecjalnie im podchodzą. Siłą nie zmuszę, ale podstępem... nikt nie zabroni ;) Stąd też frytki z buraka pojawiły się w naszym domu, omlet... Małymi kroczkami wierzę, że ich przekonam ;) Skoro nawet ich Tatuś się chłodnik nauczył jeść, to z nimi powinno pójść prościej
Kuchnia w czekoladzieLekki, a zarazem bardzo smaczny. Rybne placuszki z dorsza z kompozycją brokułową oraz dodatkiem kukurydzy. Polecam na szybki obiad, doskonały z maślanym puree z ziemniaków lub z domowymi frytkami. Składniki: 200g świeżego dorsza 1/3 brokuła 1/3 puszki kukurydzy 2 łyżki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki tartego sera żółtego 1 łyżeczka majonezu sól pieprz kolorowy przyprawa
Raj dla Podniebieniamajonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego majonezu zrobisz go w kilka chwil. Dodatkowo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przenosząc kotleta na talerz, poczekaj chwilę aby pozbyć się nadmiaru oleju. Tak przygotowany kotlet, jest soczysty, i bardzo smaczny. Możecie go podawać z wieloma dodatkami jak kasze, ziemniaki, frytki warzywne, sałatki czy sosy. U nas sos pieczarkowy i sałatka! Życzę Wam smacznego
SMYKWKUCHNIprzepisu rodem z kuchni greckiej. Ten sposób przygotowania piersi z kurczaka doskonale nadaje się zarówno do piekarnika, jak i na grilla. Przygotowany w domu podany z ryżem lub frytkami oraz lekką sałatą, to świetny pomysł na obiad. Wybierając przyrządzenie fileta na grillu dobrze jest go zaserwować w towarzystwie również grillowanych warzyw, opcjonalnie również z sałatką. W naszym domu
Kuchnia od dwojgatworzą idealny duet. Można również je zamrozić i mieć pod ręką w chwilach, gdy potrzebujemy na szybko dodatku do mięsa. Moje dzieci wolą je dużo bardziej od frytek, co mnie mega cieszy. No i zawsze uczestniczą w ich robieniu – mają przy tym dużą frajdę – a ja całą kuchnię w mące Kluski bezglutenowe, które dziś Wam proponuję
PaleoLifeObrałam ziemniaki z zamiarem smażenia frytek, ale pomyślałam sobie, że trochę poeksperymentuję i pokrojone ziemniaki wymieszałam z marynatą Kujawski- niby jest to marynata do mięsa, drobiu, ale ja dodałam ją własnie do ziemniaków..no i w sumie wyszło pysznie..takie ziemniaki można upiec w piekarniku, a ja piekłam w kombiwarze. ziemniaki marynata Kujawski-słodka papryka, zioła Ziemniaki obrać
Moje domowe kucharzeniepiwie. Beskidzką golonkę zdaniem restauratorów wyróżnia większa zawartość pieprzu i ostrzejszy aromat. Smak golonki podkreślać mają pieczone ziemniaki i kiszona kapusta, zdarza się, że podawana jest z frytkami. Upieczoną golonkę można pozostawić aż do wystudzenia, pokrojoną na zimno podaje się jako wędlinę do chleba
KUCHNIA POLSKA