frytki - 2719 przepisów (strona:78/182)

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 281

Dawno temu, jak byłam mała to w moim rodzinnym domu surówka z kiszonej kapusty była obowiązkowym dodatkiem do piątkowego obiadu, czyli ryby z frytkami lub ziemniakami. Uwielbiam tą surówkę! Nie tylko ze względu, że przypomina mi domowe jedzenie, ale również z powodu jej wielkich właściwości odżywczych. Jest skarbnicą witamin C, A, E, K, PP oraz z grupy

kuchniabellissima.wordpress.com
Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 879

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy smakowity, efektowny, a przy tym nieskomplikowany  obiad. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, a  jednocześnie przyjemne dla podniebienia i z pewnością warte przyrządzenia w naszych domach. Cordon Bleu

Słodka Strona
Kubańska kanapka z boczkiem 238

której wcześniej rozpuszczamy masło. Smażymy tak kilka minut, po czym ostrożnie odwracamy kanapkę. I gotowe! Do kanapki możecie używać sosów i keczupu. Czasem do kanapki podawne są też frytki. Koszt: 12 zł jedna kanapka Przygotowanie: 10 minut Kubańska kanapka Kubańska kanapka Kubańska kanapka Artykuł Kubańska kanapka z boczkiem pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
PIERŚ Z KURCZAKA "A'LA KFC". BEZGLUTENOWO! :) 160

papierem do pieczenia blachę piekarnika. Nastawiamy termoobieg na 180 stopni i pieczemy od 15-20 minut. Długość pieczenie uzależniona jest od grubości  mięsa. GOTOWE!! :)) Można podać z frytkami - jednak mi najlepiej smakuje z domową surówką i sosem czosnkowym. Smacznego

BezglutenowaIzabela
Wątróbka drobiowa i jarmużowy slaw 176

cebulę . Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. Smaż krótko. Wątróbka powinna być różowa po rozkrojeniu. Następnie dopraw wątróbkę solą i pieprzem. Do wątróbki pasują ziemniaki z wody lub frytki. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Wątróbka drobiowa

codojedzenia
Zupa krem z pomidorków koktajlowych i batata, na ostro o nucie wędzonej papryki 138

wody. Przygotowanie: Warzywa obieramy. Czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki. Batat kroimy w słupki,  jak na frytki, lub kostkę. Pomidorki myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim cebulę, czosnek i marchew. Dodajemy w całości pomidorki i podgrzewamy, często mieszając. Kiedy pomidorki puszczą sok, dodajemy batat

Moniki Smakołyki
Patatas bravas - hiszpańskie "frytki" 170

Patatas bravas to typowa hiszpańska przystawka, do której podaje się zazwyczaj mięsne danie główne. Przygotowując ją, ziemniaki kroi się w kostkę, a potem smaży lub piecze jak frytki. Tak przyrządzone ziemniaki podaje się z pikantnym sosem pomidorowym. Pomidory jednak w Hiszpanii mają okropny smak - są twarde i - o dziwo - brak w ich smaku słońca. Dlatego ja poprzestaję

Weekendy w domu i ogrodzie
Zjedz Berlin. Currywurst. 231

głodny Polak to zły Polak. Czym jest? To grillowana, smażona (rzadziej ugotowana) wieprzowa kiełbasa z sosem pomidorowym (przygotowywanym na bazie koncentratu pomidorowego) , posypana sproszkowanym curry. Podawana tradycyjnie z frytkami lub bułeczką. Czasami możesz znaleźć opcję z sałatką ziemniaczaną. Podobno danie to zostało wymyślone przez Herte Heuwer, która zaczęła sprzedawać currywurst w powojennym zachodnim Berlinie jako tanią przekąskę

U Fiolki
Pieczone bataty z serkiem – pyszny pomysł 150

serkiem to pyszny pomysł na mały lunch, przekąskę przed tv.   Pieczone bataty robię dosyć często, ale dopiero teraz zobaczyłam, że na blogu przepisu brak. Robię z nich frytki, piekę w całości, w połówkach no po prostu jak dusza zapragnie. Bardzo lubię ich słodki smak. Fajny smak, lekko się karmelizują po przez pieczenie i są pyszne. Tym razem

Kuchnia na wzgórzu
Kotlety rybne z łososia i brokułu 153

ostry zacznij więc od jednej łyżeczki. jeśli lubisz ostre sosy dodaj więcej. Zmiksuj sos blenderem i dopraw solą. Podaj kotlety rybne z sosem. idealnymi dodatkami do ryby są frytki z batatów , pieczony kalafior , awokado i mnóstwo sałaty.       Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Kotlety rybne z łososia i brokułu appeared first

codojedzenia
Pieczony dorsz z pietruszką 136

Lekki i zdrowy. Smakuje idealnie zarówno z frytkami i warzywami na parze, jak i ziemniaczkami z surówką z kiszonej kapusty ;-) Składniki -ok. 50 dag dorsza -kilka gałązek natki pietruszki -1-2 łyżki oliwy -sok z połowy cytryny -sól, pieprz Przygotowanie Rybę umyć, osuszyć. Skropić obficie sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć i posiekać, zmiksować

Zielona Kuchnia
Delikatne pulpeciki w sosie 207

reszty domowników ;-)). Dlatego często robię te klasyczne pulpeciki. Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne. Miła odmiana od pomidorowych sosów. Świetnie komponują się zarówno z gotowanymi ziemniakami, jak i frytkami. Składniki -500 g mięsa mielonego (zazwyczaj używam wieprzowego) -1 cebula -3-4 łyżki bułki tartej -1 jajko -mała pietruszka -1 marchewka -sól i pieprz -listek laurowy, ziele angielskie

Zielona Kuchnia
frytki z cukinii 126

Cukinię uwielbiam i wiadomo o tym od dawna. Jeszcze kilka z działki się ostało, a leczo człowiekowi się przejadło, czas na coś innego. Pieczona cukinia, a w zasadzie frytki z cukinii. Z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Podane z sosem czosnkowym smakują rewelacyjnie.  Składniki: 1 średnia cukinia 1 jajo  ok 1/2 szklanki bułki tartej

Gotowanie z pasją
Whiskey steak – steki wołowe z rostbefu w marynacie whiskey 177

patelnię – tym razem całkowicie bez tłuszczu, po 30 sekund na każdą stronę.   Mięso podajemy od razu po tym szybkim zbudowaniu skórki, z wybranymi dodatkami – u nas to frytki i szybka sałatka z jogurtem, ale do tych steków sos z zielonego pieprzu również będzie świetnym akompaniamentem! SKŁADNIKI marynata na 2 steki z rostbefu 2 średnie ząbki czosnku

Karo in the Kitchen
Udka z chrupiącą skórką 204

Wspaniałe. Należy zrobić ich więcej bo znikają w mgnieniu oka Można podać je do ziemniaczków, frytek, lub jako przekąska maczana w sosie czosnkowym – świetne na imprezę ze znajomymi. Składniki: 2 kg udek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 2 ząbki rozmiażdżonego czosnku przyprawa do kurczaka – ja użyłam kurczak

MojaQchnia.pl