frytki - 2719 przepisów (strona:78/182)

Burgery z czerwonego ryżu i pieczonego kalafiora 177

łopatki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec dalsze 10 minut. Burgery świetnie smakują podawane z ulubionymi dodatkami w bułce z dobrej jakości majonezem i np. sosem BBQ , z frytkami, np. z batatów czy pikantnymi ziemniaczanymi łódeczkami , ale też jako element klasycznego obiadu. Smacznego! Masa na burgery powinna być na tyle kleista, by dała się łatwo formować; nie powinna

Even Better Food
Steak Diane. Prawdziwe płonące wołowe steki Diany 183

Próbujemy sos – dosalamy i dopieprzamy, powinien być pikantny. Przekładamy smażone wcześniej steki do sosu i chwilkę razem podgrzewamy.   Steki Diany podajemy od razu. Najlepiej ze smażonymi ziemniakami – frytkami lub kulkami ziemniaczanymi, które świetnie wchłoną esencjonalny sos. UWAGA! Sos i steki można podpalić w kilku momentach, za każdym razem osiągając trochę inny efekt smakowy i wizualny

Karo in the Kitchen
Czas na krewetki kilka pomysłów 159

krócej około 5 minut. Danie jest gotowe. Wystarczy je teraz odpowiednio ułożyć. Na usmażonej wołowinie poukładaj krewetki, wokół poukładaj ziemniaki i warzywa. Możesz również podać to danie z frytkami lub ryżem. Wedle uznania. Czas przygotowania wynosi około 30 minut. Jedna porcja zawiera 350 kalorii. Danie to możesz polecić swoim znajomym bez dwóch zdań. Spaghetti w sosie pomidorowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie) 261

dzisiejszej odsłonie wegańskie kotleciki z mojej ukochanej kaszy jaglanej z pieczarkami. Kotleciki są bardzo sycące i smaczne! Na dzisiejszy obiad podałam je z pieczonymi frytkami z batatów oraz buraczkami. Doskonale smakują zarówno z sosem jak i bez. Jako sos polecam czosnkowy lub po prostu ketchup...mniaaam :-) Zapraszam do wypróbowania :-)  Składniki: kasza jaglana 0,5 szklanki, woda

kulinarne odsłony pati
Łosoś w cieście francuskim 125

kwadraty. Na każdym ułożyć rybę, zakleić, posmarować żółtkiem. Piec ok 20-25 minut do zarumienienia. Podawać z rukolą, mieszanką sałat lub świeżym szpinakiem. Pysznie komponują się też z frytkami. Smacznego

Trufelkowo
Doskonałe falafele 145

posypka (sprawdziłem!)… Pozostaje jeszcze pytanie: z czym jeść falafele? Tutaj możliwości jest wiele – ja zjadłem je w prawie fast-foodowy sposób – z frytkami pieczonymi w piekarniku i keczupem. Świetnie smakują zawinięte w tortillę, z dodatkiem warzyw i sosów. Dobrym pomysłem jest także przygotowanie z nich domowego

Vegan Taste
Zupa krem z pasternaku i jabłek 126

kulinarną. Moja propozycja to mieszanka kuchni polskiej, która znana jest z bogactwa zup, ze wspaniałą kuchnią azjatycką, w której bez curry się nie obędzie. Możecie też spróbować moich frytek z pasternaku. Są wyjątkowo pyszne. Film Składniki – zupa krem z pasternaku i jabłek 500-600 g pasternaku 1 l bulionu pasta curry 150 g mleka kokosowego 3 jabłka

Kuchennyviral.pl
Kubańska kanapka z boczkiem 145

której wcześniej rozpuszczamy masło. Smażymy tak kilka minut, po czym ostrożnie odwracamy kanapkę. I gotowe! Do kanapki możecie używać sosów i keczupu. Czasem do kanapki podawne są też frytki. Koszt: 12 zł jedna kanapka Przygotowanie: 10 minut Kubańska kanapka Kubańska kanapka Kubańska kanapka Artykuł Kubańska kanapka z boczkiem pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 227

Dawno temu, jak byłam mała to w moim rodzinnym domu surówka z kiszonej kapusty była obowiązkowym dodatkiem do piątkowego obiadu, czyli ryby z frytkami lub ziemniakami. Uwielbiam tą surówkę! Nie tylko ze względu, że przypomina mi domowe jedzenie, ale również z powodu jej wielkich właściwości odżywczych. Jest skarbnicą witamin C, A, E, K, PP oraz z grupy

kuchniabellissima.wordpress.com
Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 846

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy smakowity, efektowny, a przy tym nieskomplikowany  obiad. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, a  jednocześnie przyjemne dla podniebienia i z pewnością warte przyrządzenia w naszych domach. Cordon Bleu

Słodka Strona
Kubańska kanapka z boczkiem 220

której wcześniej rozpuszczamy masło. Smażymy tak kilka minut, po czym ostrożnie odwracamy kanapkę. I gotowe! Do kanapki możecie używać sosów i keczupu. Czasem do kanapki podawne są też frytki. Koszt: 12 zł jedna kanapka Przygotowanie: 10 minut Kubańska kanapka Kubańska kanapka Kubańska kanapka Artykuł Kubańska kanapka z boczkiem pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
PIERŚ Z KURCZAKA "A'LA KFC". BEZGLUTENOWO! :) 138

papierem do pieczenia blachę piekarnika. Nastawiamy termoobieg na 180 stopni i pieczemy od 15-20 minut. Długość pieczenie uzależniona jest od grubości  mięsa. GOTOWE!! :)) Można podać z frytkami - jednak mi najlepiej smakuje z domową surówką i sosem czosnkowym. Smacznego

BezglutenowaIzabela
Wątróbka drobiowa i jarmużowy slaw 158

cebulę . Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. Smaż krótko. Wątróbka powinna być różowa po rozkrojeniu. Następnie dopraw wątróbkę solą i pieprzem. Do wątróbki pasują ziemniaki z wody lub frytki. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Wątróbka drobiowa

codojedzenia
Zupa krem z pomidorków koktajlowych i batata, na ostro o nucie wędzonej papryki 123

wody. Przygotowanie: Warzywa obieramy. Czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki. Batat kroimy w słupki,  jak na frytki, lub kostkę. Pomidorki myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim cebulę, czosnek i marchew. Dodajemy w całości pomidorki i podgrzewamy, często mieszając. Kiedy pomidorki puszczą sok, dodajemy batat

Moniki Smakołyki
Patatas bravas - hiszpańskie "frytki" 150

Patatas bravas to typowa hiszpańska przystawka, do której podaje się zazwyczaj mięsne danie główne. Przygotowując ją, ziemniaki kroi się w kostkę, a potem smaży lub piecze jak frytki. Tak przyrządzone ziemniaki podaje się z pikantnym sosem pomidorowym. Pomidory jednak w Hiszpanii mają okropny smak - są twarde i - o dziwo - brak w ich smaku słońca. Dlatego ja poprzestaję

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania