frytki - 2719 przepisów (strona:70/182)

Pieczone talarki z batatów nie tylko dla niemowląt 135

ciastach i deserach. Z pewnością na blogu nie raz  pojawi się przepis z użyciem batatów . Tym razem prezentuję proste talarki, które bardzo lubi Natalia. (Możecie też zrobić frytki - klik .) 1 średni bataty   1 łyżeczka oleju (np. rzepakowego, kokosowego )  Ponadto: ulubione zioła   Batata należy obrać, umyć i dokładnie osuszyć, a następnie pokroić w niezbyt cienkie

Di gotuje
Proste kulinaria z pomysłem 137

dania warto zaplanować dzień wcześniej, bo mięso najlepiej na całą noc włożyć do lodówki. Co podać do kurczaka? To, co lubimy i na co możemy sobie pozwolić. Może frytki z piekarnika ? A z całą pewnością, nawet gdy się odchudzamy, do kurczaka podajmy surówkę z kapusty pekińskiej . Oto zdrowe pyszności! I jakie łatwe do przygotowania! Delikatna pierś z kurczaka

KulinarneImpresje.pl
RYBA W PANIERCE PIECZONA W PIEKARNIKU 137

pieczona w piekarniku. Dzięki temu danie jest lekkie, dietetyczne a ryba nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Tak przygotowana rybka dobrze sprawdzi się na piątkowy obiad z dodatkiem frytek (oczywiście z piekarnika;)) albo pieczonych ziemniaków (również z piekarnika).  Do przygotowania ryby wykorzystałam  panierki razowej  od firmy  Ale Panierka . Kochani polecam Wam tę i inne panierki

Zrób to smacznie
Skrzydełka smażone. Przepis krok po kroku. 144

minut, aż skrzydełka będą ciemnozłote. Po tym czasie kurczaka wyłów łyżką cedzakową i osącz na ręczniku papierowym.   Podawaj ulubionymi dodatkami np. frytkami i  sałatką colesław . Smacznego! Artykuł Skrzydełka smażone. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Kurczak w krakersach 185

Takie kotlety znakomicie sprawdzą się na domowych imprezach jako ciepła przekąska. Możemy w ten sam sposób zrobić niewielki kąski i podać je z frytkami i sosem czosnkowym. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do gyrosa 200 g krakersów Sól Pieprz 2 jajka Krakersy rozbijamy na drobną panierkę. Możemy to zrobić za pomocą blendera lub zwykłego tłuczka i woreczka

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczane kuleczki z serową nutą 322

Kulki z ziemniaków i żółtego sera są świetnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa i z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne ziemniaki czy frytki. Składniki: 1kg ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku 60g żółtego sera 70g mąki ziemniaczanej 150g mąki pszennej 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka przyprawy do ziemniaków sól morska świeżo zmielony pieprz 2 jajka Panierka

Szalona Kuchnia Eweliny
FALAFEL kuleczki z ciecierzycy 149

jeszcze raz mielimy. Z utworzonej masy formujemy kuleczki 3 centymetrowe. Kuleczki smażymy na głębokim oleju z obu stron po 3 minuty. Możemy je podawać np. z sałatą i frytkami, hummusem, sosem czosnkowym, pitą, ogórkami kiszonymi. Smacznego

Dominacja smaku
Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) 146

kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Czwartek: Marokańska zupa z pieczonych warzyw 170

muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonych goździków lub utartych w moździerzu Przygotowanie: Krok 1 Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Marchew, pietruszki, dynię i ziemniaka umyj, obierz i pokrój jak na frytki, cebulę na płowy, czosnek tylko obierz. Skrop oliwą, posyp mieszanką i dokładnie wymieszaj. Przełóż na blaszkę do pieczenia. Piecz 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie (sprawdź to nożem

Niedzielny kucharz
Surówka z kapusty z marchewką i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 283

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Frytki z batatów 145

łyżeczki tymianku 1 łyżeczka majeranku Bataty kroimy w słupki, ja je wcześniej obieram-choć nie jest to konieczne. Łączymy wszystkie składniki. Bataty muszą być równo pokryte przyprawami. Nasze frytki ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190C przez około 20 min. Sprawdzamy-mają być  miękkie  w środku

Mamuśka wraca do formy
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 236

marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity
Ziemniaki duchesse 179

każdą postacią. Pierogi ruskie, puree, letnie młode ziemniaczki z kefirem czy zsiadłym mlekiem i koperkiem, czy odsmażane następnego dnia, jako talarki z patelni. A kto nie lubi frytek, chipsów czy chociażby placków ziemniaczanych. Na pewno nie jedna z wymienionych pozycji co jakiś czas gości w waszym codziennym menu. Można by się pokusić o stwierdzenie, że Polska ziemniakiem stoi

Karczma Honorietty
Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) 229

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś z grillowanymi warzywami i batatami 207

Łososia smażymy na patelni (najlepiej na patelni grillowej) posmarowanej odrobiną oleju. Smażymy go ok. 3 minut z każdej strony. Bataty obieramy ze skórki i kroimy w paseczki wielkości frytek. Blaszkę do pieczenie wykładamy papierem do pieczenie, układamy pokrojone bataty, a następnie skraplamy je oliwą z oliwek. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Cukinię kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!