frytki - 2719 przepisów (strona:69/182)

PAŁKI Z KURCZAKA JAK W KFC 163

Czasami zdarza się nam chodzić zamówić coś w KFC. Jak już mamy ochotę na coś niezdrowego to zamawiamy kubełek kurczaków i frytki. Dzisiaj postanowiłam spróbować zrobić kurczaka a'la KFC. Kurczak wyszedł delikatnie ostry z chrupiącą panierką. Muszę powiedzieć, że jest bardzo smaczny i podobny do tego z KFC.  Ostrzejszą nutę zawdzięczają dzięki papryczce chilli, a słodka

Kuchnia w oparach
Szybkie paprykowo-ziołowe kawałki kurczaka z sosem czosnkowym 260

czosnkowym. To idealna propozycja na obiad, jak i przyjęcie. Kawałki kurczaka może również dodać do sałatek. U nas dziś moje szybkie paprykowo-ziołowe kawałki kurczaka podałam z domowymi frytkami, sałatą i wspomnianym sosem czosnkowym. Polecam, to naprawdę prosty i pyszny pomysł na obiad. Do przygotowania szybkich paprykowo-ziołowych kawałków kurczaka użyłam masła klarowanego Sertop. Polecam! Aby poznać inne

Słodkie okruszki
Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej) 205

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Perfekcyjny kotlet schabowy 223

problemową. Kwestia dodatków jest oczywiście sprawą indywidualną, każdy woli z czym innym. Jeden wybiera kapustę zasmażaną, innny mizerię, a jeszcze inny buraczki i frytki. Tutaj nie będę ingerował i pozostawiam to do Waszego wyboru. Tak samo jak kwestie smażenia: smalec czy olej? Powiem szczerze raz smażę

kuron.com.pl
Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiorem (dieta dr. Dąbrowskiej) 140

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 175

kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi

Kulinarne przygody Gatity
Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą 260

zapiekać w 200 st. C przez kilka minut (analogicznie do czasu aż ser się rozpuści). Gotowe rybki wyłożyć na talerz oprószyć świeżo posiekanymi listkami bazylii. Podawać, np. z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Poleca poniższe 2 przepisy na pieczone/grillowane ziemniaki: – Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym – Pieczone ziemniaki w piekarniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Dorsz

Kulinarne Przeboje
Smażony maniok z indykiem i warzywami 161

świeży tymianek. Przygotowanie: Mięso kroimy na niewielkie, plasterki, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w wiórka, czosnek w drobną kostkę.   Maniok obieramy i kroimy w słupki, większe frytki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z czosnkiem i cukrem. Dodajemy maniok i całość podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. Rada: można na chwilę przykryć patelnię

Moniki Smakołyki
Pieczone ziemniaki z ziołami 171

Pieczone ziemniaki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Są mniej kaloryczną alternatywą dla miłośników frytek. Najlepiej smakują prosto z piekarnika podane z sosem śmietanowym. Chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku na pewno zadomowią się na stałe w Waszych kuchniach. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
#21 Domowy, zdrowy kebab z ziołowymi frytkami 219

pikantna. I nie bójmy się próbować surowego mięsa! Z mięsa formujemy rulony o długości około 10cm. Jeżeli będziemy mięso grillować, wtedy nadziewamy na patyk do szaszłyka. Do ziołowych frytek będziemy potrzebowali: 4-5 dużych ziemniaków olej sól, pieprz, zioła prowansalskie suszone 2 ząbki czosnku Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w paski i wrzucamy do miski. Czosnek obieramy, każdy ząbek

Taste of imagination
Ryba pod chrupiącą kołderką 141

ryby. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku, na każdym rozłożyć równomiernie przygotowana masę i zapiekać 20-25 minut w piekarniku, w temperaturze 180-200 stopni. Idealnym dodatkiem są frytki z piekarnika i dowolna surówka.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Pieczone warzywa 153

rzepakowy Wszystkie warzywa obrać i dokładnie umyć. Cebule pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze na pół. Resztę warzyw pokroić w paski mniej więcej tej samej grubości (takie grube frytki). Pokrojone warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropic olejem i dokładnie wymieszać aby warzywa pokryły sie olejem. Następnie warzywa oprószyć przyprawami i ponownie wymieszać. Dorzuciłam również trochę

Monia miesza i gotuje
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1129

Mój kolejny eksperyment w kuchni, kurczaczek jest niesamowicie smaczny. Jeszcze bardziej smakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼  szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon

Tradycyjna Kuchnia
Frytki z marchewki z jajkiem na miękko. Pomysł na pyszne śniadanie. 169

Jajko na miękko nie każdy lubi. Ja uwielbiam maczać kawałki chleba lub warzyw w płynnym żółtku. Dlatego dlaczego by nie zanurzać serowych frytek z marchewki? Składniki: 2 duże marchewki 20g tartego parmezanu 2 jajka pieprz grubo mielony Sposób przygotowania: Marchewkę obierz i pokrój ją w słupki. Lekko podgotuj (5 minut) Wyłóż na papier do pieczenia i posyp tartym

wysmienity