frytki - 2719 przepisów (strona:68/182)

Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 180

cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
KUCHENNA APTEKA #5 - PIETRUSZKA 140

ziela około 200 mg żucie natki pietruszki usuwa zapach czosnku z oddechu Przepisy z pietruszką 1) ZIELONA LEMONIADA 2) ZUPA Z PIETRUSZKI I GRUSZKI 3) FRYTKI Z WARZYW SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I SERA PLEŚNIOWEGO

Kuchnia MagdaLeny
HALIBUT SMAŻONY - przepis na halibuta smażonego w mące 246

halibutem: halibut smażony z puree ziemniaczanym, koperkiem i surówką ze świeżej kapusty halibut smażony z ziemniakami z wody, z koperkiem i surówką z marchewki halibut smażony z frytkami, sałatą rzymską i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) halibut smażony fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
NAJLEPSZY KOTLET SCHABOWY - przepis Magdy Gessler 719

nadmiaru tłuszczu. PROPOZYCJA PODANIA kotlety schabowe z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty/mizerią kotlety schabowe z purre ziemniaczanym i zasmażaną kapustą/buraczkami kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław Ile kalorii ma kotlet schabowy w panierce z jajka i bułki tartej smażony na smalcu? Kotlet schabowy o wadze ok. 130g ma ok. 411 kcal

Moja Książka Kucharska
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 211

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych 115

Dajemy im czas, aby przeszły aromatem). Skrzydełka moczymy w roztrzepany jajku i panierujemy. Smażymy na oleju , na średni ogniu, aż panierka nabierze złocistego koloru. Świetnie komponuje się z frytkami bądź pieczonymi ziemniakami, ale można też z powodzeniem podawać na zimno jako przekąskę. Smacznego! Post Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Ziemniaki pieczone w przyprawach – niemal jak z ogniska 86

Pyszna alternatywa dla frytek nasiąkniętych tłuszczem! Odpowiednio mocno upieczone w mundurkach ziemniaki smakują prawie tak ja te, pieczone w ognisku. Polecam zarówno jako dodatek do obiadu jak i samodzielny posiłek. Brązowa chrupiąca skórka i gorący, miękki miąższ w środku – rewelacja! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze

Za drzwiami kuchni
Dip majonezowo-miodowy 124

Doprawiamy do smaku szczyptą soli. Podajemy jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs, ryżu, czy drożdżowych chlebków pita lub naan . Będzie również świetnym dodatkiem do domowych hamburgerów, czy frytek. Smacznego Artykuł Dip majonezowo-miodowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Polędwica wieprzowa z fasolką szparagową 130

piekarnika na 45 minut. Po tym czasie folię odwijamy, a polędwiczkę przypiekamy, tak by plastry boczku stały się mocno chrupiące. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, frytkami lub sosami (ja podałam z sosem chrzanowo-koperkowym

Kuchnia w czekoladzie
Lista produktów bogatych w błonnik 143

słonecznikiem 8,4 chrupki kukurydziane 7,6 chrzan 7,3 czarne jagody 3,2 czosnek 4,1 fasola biała 15,7 fasola czerwona 25 fasolka szparagowa 3,9 frytki ziemniaczane 1,4 groch 15 groszek zielony 15 jeżyny 5,3 kalafior 2,4 kapusta kiszona 2,1 kasza jęczmienna 5,4 kasza manna 2,5 makaron bezjajeczny

Dajet
DROBIOWY KEBAB NA TALERZU 224

ściągamy folię aluminiową i pieczemy jeszcze przez około 30 min., aby mięso się zarumieniło. Po wyciągnięciu z piekarnika mięso ścinamy ostrym nożem z góry do dołu. Podajemy z frytkami lub ziemniaczkami opiekanymi i surówką

Kuchnia MagdaLeny
sos czosnkowy 148

czosnkowy idealny dodatek do mięs, frytek, pizzy czy grilla :) Duuuuużo lepszy niż ten sklepowy ;) Polecam Składniki: * jogurt naturalny 180 g * 2 łyżki majonezu * 2 ząbki czosnku * 1/3 łyżeczki soli * szczypta pieprzu * większa szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość wymieszać, odstawić

Kulinarne przygody
KUCHENNA APTEKA #3 - ZIEMNIAKI 127

ziemniaki powinny uważać osoby z cukrzycą, gdyż mają one wysoki indeks glikemiczny ziemniaki prawdopodobnie nasilają objawy reumatoidalnego zapalenia stawów (RZS) należy unikać przetworzonych wyrobów z ziemniaków, jak: chipsy, frytki czy gotowe puree Rodzaje ziemniaków: ziemniaki do pieczenia - typ mączny, zwykle podłużnego kształtu, z szorstką skórką. Polskie odmiany mączyste to: beryl, mila, arkadia, irga ziemniaki do gotowania zwane też

Kuchnia MagdaLeny
Roladki wieprzowe z warzywami 177

przygotowane kotlety, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgranym oleju z każdej strony na złoty kolor i podawać do obiadu, najlepiej smakują z frytkami

Tradycyjna Kuchnia
Środa: Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków 135

zewnątrz wytworzyła chrupiąca „skórka”, kryjąca kremowy środek. Sprawdź wszystkie przepisy na menu w tym tygodniu: Niedziela: Zapiekanka mac and cheese Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z frytkami z warzyw Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Burgery z czerwonej

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania