Marokańska zupa z pieczonych warzyw – pachnie orientem, jest niezwykle łatwa do zrobienia, zdrowa i tania jak nasz polski barszcz. Tajemnica jej niepowtarzalnego aromatu tkwi w wyjątkowej mieszance przypraw. Od dłuższego czasu próbujemy różnych potraw kuchni lewantyńskiej (czyli basenu Morza Śródziemnego), które łączą posmak podróży i przygody, magię orientu i prostotę wykonania. Taka dokładnie jest marokańska zupa z pieczonych warzyw. Wystarczy wrzucić do pieca cztery składniki, zblendoawć je i pełny ... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.