frytki - 2719 przepisów (strona:71/182)

Kotlety z płatków owsianych 184

Szybkie, zdrowe, pyszne kotlety z płatków owsianych. Naprawdę robi się je błyskawicznie i zajda z surówką, pomidorkami, chlebem, ziemniakami czy frytkami. Możliwości mnóstwo. Polecam gorąco na takie dni gdy na nic nie mamy czasu. Kotlety z płatków owsianych. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ziemniaczane kuleczki 184

jestem zwolenniczką frytek ani żadnych tego typu dodatków, jednak przyznam, że czasem raz na rok, miło jest zjeść coś niezdrowego Też tak macie? Dzisiaj ziemniaki w nieco innej formie – smażonych ziemniaczanych kuleczek. Jak byliśmy u rodziców na obiedzie, to mama zaserwowała nam takie ziemniaczki. Były całkiem dobre, pan mąż się zachwycał, więc nie pozostawało nic innego

Mieszam w Garnku
Sałatka z cykorii z kiszonym burakiem 247

zdrowe buraki do jedzenia. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi

Kulinarne przygody Gatity
Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych 304

Dufinki ziemniaczane Pyszne kulki ziemniaczane dufinki, którymi można zastąpić zwykłe „ubite” ziemniaki, czy też frytki, a które wbrew pozorom są bardzo proste w wykonaniu, na pewno urozmaicą wygląd i smak podawanych potraw. Dufinki ziemniaczane Składniki dla 4-5 osób: 500g ziemniaków 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mąki pszennej Sól Gałka muszkatołowa w proszku Pieprz

Księga-Smaku
Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem 229

bazie jogurtu czy mleka. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   Zielony koktajl z kiwi

Kulinarne przygody Gatity
tarte flambée czyli flammekueche 167

czynność ,jak ja zrobiłam. Gotowe ciasto rozwa łkować na kształt formy w której będzie pieczone . Jedno du że lub dwa mniejsze. Ja użyłam formy do frytek z dziurkami ,ale każda inna będzie dobra. Teraz wymiesza ć blenderem ,lub ręcznie serek ze śmietaną ,dodać olej ,gałkę muszkatołowej do smaku-można pominąć jak nie lubicie. Cebulę pokroić w piórka,boczek

w mojej kuchni
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 250

jeśli brak Wam tutaj dodatkowej porcji węglowodanów – świetnie sprawdzą się domowe tortille albo ryż wymieszany z sokiem z limonki i posiekaną świeżą kolendrą. Tylko błagam, byle nie frytki! SKŁADNIKI na 2 porcje 1 gruby stek z rostbefu lub antrykotu (2,5-3cm) o wadze 400-500g albo łata wołowa 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki soku

Karo in the Kitchen
Wegetariańskie wrapy/ buritto z łososiem i mango! 191

wrap z tortilli, która zazwyczaj jest grillowana lub ocieplana na patelni czy parze, z nadzieniem. Nadzienie takie typowe dla Meksyku to mięso, fasola i, albo ryż, albo frytki. W Ameryce buritto można kupić niemalże ze wszystkim, wersja wege, fit, z różnymi rodzajami mięs, ryb i dodatków mocno odbiegających od tradycyjnej wersji burito.  Sama nazwa "buritto" oznacza osiołek

SMYKWKUCHNI
SPRAWDZONE PRZEPISY NA DOMÓWKĘ ZE ZNAJOMYMI! 235

sprawdzi się idealnie wtedy, kiedy nie masz prawie nic w lodówce! POMIDORY POD PIERZYNKĄ Proste i nieskomplikowane jedzenie, które trafi w gusta wszystkich znajomych. Mini pizze! MINI PIZZE FRYTKI Z BATATÓW Szybka, prosta przekąska bądź dodatek do dania głównego! Coś słodkiego i kruchego zawsze się sprawdza, a domowe słodkości to zawsze dobry pomysł! ROGALIKI W 10 MINUT! CROISSANTY

SMYKWKUCHNI
Pieczone warzywa idealna przekąska lub kolacja na ciepło. Uwielbiana przez dużych i małych. 221

marchewki 2 duże pietruszki duży słodki ziemniak sól, pieprz, chilli, kminek mielony 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób przygotowania. Warzywa obierz lub jak lubisz zostaw skórkę. Pokrój na frytki. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz mielonym kminkiem. Skrop oliwą z oliwek. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Wrzuć warzywa i wstaw do piekarnika na około godzinę (180ºC). Możesz zamieszać

wysmienity
Pierś z kurczaka w parmezanie 219

przełączyć piekarnik w na ostatnie 10 minut na termoobieg i podkręcić temperaturę do 200 st. Gotowe. Można jeść. Pierś można podawać z warzywami na parze, czy też frytkami. Kto co woli. Koszt: 19 zł (dla dwóch osób) Przygotowanie: 50 minut Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka

Kuchennyviral.pl
Kapuśniak z pieczonej kapusty 190

tymianku 2 łyżki kminku Łyżeczka kminu rzymskiego 3 łyżki siekanego świeżego koperku Sok z połowy cytryny Przygotowanie Krok 1 Myjemy warzywa. Marchewki i ziemniaki obieramy. Kroimy na grube frytki. Kapustę przekrajamy na pół i kroimy w grube, 3-centymetrowe plastry. Krok 2 Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Warzywa wykładamy na blaszkę do pieczenia i solidnie skrapiamy olejem. Przyprawiamy

Niedzielny kucharz
Chrupiące udka z kurczaka w panierce orzechowej 202

orzechowej panierce. Przekładamy na blaszkę do pieczenia. Krok 3 Zapanierowane udka wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30-40 minut, aż panierka zbrązowieje. I gotowe! Podajemy z pieczonymi frytkami i np. pieczoną rzodkiewką. Smacznego! Artykuł Chrupiące udka z kurczaka w panierce orzechowej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z grzybami, warzywami i szpinakiem 244

piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem. Obierz marchew, pietruszkę. Pokrój je wzdłuż na pół, a potem jeszcze raz na pół. Obierz i pokrój na kawałki selera, np. na frytki. Skrop warzywa łyżką oleju, dokładnie w nim obtocz, posól i posyp tymiankiem. Piecz przez około 30 minut. Nie opłaca się włączać piekarnika dla dwóch marchewek. Zobacz nasze menu

Niedzielny kucharz
Wtorek: Warzywne muffiny 204

pieczenia – pokrój marchewki i pietruszki na pół, a potem jeszcze raz na pół, ziemniaka na talarki lub w kostkę, selera w grube plastry, a następnie jak frytki, pieczarki w grube plastry. Brokuł podziel na różyczki. Ułóż na blaszce do pieczenia, skrop olejem, posól i posyp tymiankiem. Piecz ziemniaka i włoszczyznę przez 40 minut, a pieczarki i brokuł

Niedzielny kucharz